Nyheter

Her finner du aktuelle nyheter i forbindelse med Heddadagene!

 1. 2021

 2. Har du fått med deg dette?

  Flere teater har liggende ute digitalt innhold som du kan få med deg når det passer deg. Her finner du noen anbefalinger.
 3. Sending: Ferskvare fra våre husdramatikere

  Dramatikkens hus har fått smakebiter fra husdramatikernes pågående arbeider og inviterer til stunt-lesing. Husdramatikere: Jonas Corell Petersen, Ibrahim Fazlic, Monica Isakstuen, Janne-Camilla Lyster, Kathrine Nedrejord, Vibeke Tandberg. Skuespillere: Mimmi Tamba, Eivin Nilsen Salthe, Kai Kenneth Hanson, Kjærsti Odden Skjeldal. Kunstnerisk…
 4. Sending: Hva er scenografi?

  Scenografiens historie går mange tusen år tilbake. Så langt tilbake vi kjenner menneskenes historie har vi iscenesatt oss selv, og scenograf Gjermund Andresen vil hevde at han har et av verdens aller eldste yrker. I løpet av dette foredraget vil han ta oss med fra de gamle egypterne, via grekernes amfiteatre og helt frem til dagens scenografitrender. På
 5. Sending: Status Norden

  Nedstenging, utsettelse og kanselering. Hvordan har pandemien påvirket kunsten/det kunstneriske arbeidet i Norden, og hvilken rolle har de praktiske/økonomiske konsekvensene spilt?
 6. Sending: Kunstnersamtale med Mia Habib og Jassem Hindi

  Dansekunstner og koreograf Mia Habib og danse- og lydkunstner Jassem Hindi har sammen kuratert «Oslohendelser» – en serie med seks performative hendelser som skal finne sted i Oslo løpet av høsten, arrangert i samarbeid med Kloden teater og Transcultural Arts Production - TRAP.
 7. Fransk mønstring: intervju med dramatikerne

  Det franske instituttet i Oslo har tatt initiativ til et arrangement som løfter fram nye, allsidige og dyktige franske dramatikere for norske teaterfolk og for et norsk publikum. Tirsdag 8. juni ble det gjennomført en lesning med utdrag fra fire franske dramatikere, og her kan du se intervju med disse.
 8. Sending: Norsk Dramatikkfestival 2021

  6 planlagte forestillinger på Dramatikkens hus en langhelg midt i juni har i koronaens tid blitt til 6 verksteder som avholdes i Oslo, Trondheim og Ålesund. Festivalen er altså ikke festival i år – og festen er erstattet av verksteder med mål om å forske i tekstene og gi dramatikerne innsikt og inspirasjon til å utvikle manusene videre.
 9. Om Moby Dick: Yngvild Aspeli og Birgitte Strid

  Få har skildret kampen mellom menneske og natur som Herman Melville gjør i Moby Dick, det litterære mesterverket om den hvite hvalen som leder kaptein Akab og hans besetning mot undergangen og sitt eget indre mørke.
 10. Fagprogram: DKS som produserende organisasjon for frilansere

  Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år. Ordningen er unik i verdenssammenheng.
 11. Fagprogram: Hvem eier kunsten?

  Historisk sett kunne det være så enkelt: det var dramatikeren, men også koreografen og komponisten som var de viktigste rettighetshaverne i teatret. Så kom radioen og deretter fjernsynet og kompliserte det hele.
 12. Fagprogram under Heddadagene

  Heddadagene 2021 hadde eit felles fagprogram 7. – 13. juni. Fagprogrammet vart sendt digitalt slik at teaterfolk frå heile landet kunne få det med seg. Gjekk du glipp av noko ligg delar av programmet enno ute i opptak, og her finn du lenke dei ulike.
 13. Direktesendt teater frå Utøya

  Som ein del av Heddadagene blir framsyninga 03:08:38 Tilstander av Unntak av Tore Vagn Lid direktesendt frå Utøya til 9 scener over heile landet den 5. juni.
 14. Festival over heile landet

  35 scenekunstinstitusjonar frå heile Noreg bidreg til å skape Heddadagene. I år er det dessverre ikkje mogleg å samle alle i Oslo, men i staden for å avlyse blir festivalen markert hos kvart enkelt bidragsytar som ei felles feiring i perioden frå 4. – 30. juni.
 15. The Mute avlyst

  Det er fortsatt så stor usikkerhet knyttet til gjenåpning og mulighet for publikum i salen, at Den Norske Opera & Ballett i dessverre må avlyse konsertene søndag 20. juni.
  operaen.no
 16. RiksPitch kan få din idé ut på turné

  ​Riksteatret inviterer til åpen pitch under Heddadagene. Dette for å skape en ny arena for idéutveksling mellom scenekunstnere og scenekunstinstitusjoner.
 17. Eit viktig felles møtepunkt

  «Etter at festivalen vart avlyst i 2020, og slik som tida enno er, blir det det i år ekstra viktig å kunne ha eit felles møtepunkt og ei feiring av mangfaldet og oppdrifta i teatra.» seier Solrun Toft Iversen, leiar av Heddakomitéen og teatersjef ved Det Vestnorske Teateret.
 18. 2020

 19. Symfonisk stumforestilling

  Opplev Stavanger Symfoniorkester med The Mute i Operaen til søndag 20. juni.
 20. Heddadagene - Teater fra hele Norge i Oslo

  Heddadagene 2020 avlyses som følge av koronapandemien

  Heddakomiteen og styret i Norsk teater- og orkesterforening (NTO) har denne uken besluttet at Heddadagene 2020 avlyses. Som følge av koronaepidemien er alle landets teatre stengt. Dermed er det også umulig å planlegge og gjennomføre Heddadagene på en forsvarlig måte i år.
 21. Historien Om Den Kjempestore Pæra

  Ta med barna på teater – disse barneforestillingene kommer til Heddadagene 2020

  Lyst til å gi barna en morsom opplevelse? Det er mange fantastiske forestillinger å velge mellom på årets festival. Her er en liten oversikt over programmet som passer for barn fra 4 - 14 år.
 22. Heddadagene 2020 er lansert – se livestreamen

  Torsdag 6. februar 9.30 ble årets festivalprogram lansert i Bikuben på Det Norske Teatret. Se livestreamen av arrangetet her.
 23. Vil du jobbe med oss? Heddadagene og Heddaprisen søker en flink person til kommunikasjon-, presse- og arrangementsarbeid

  Heddadagene er hele Norges teaterfestival, og samler scenekunstinstitusjoner fra hele landet til en ukes festival i Oslo, som leder opp til Heddaprisutdelingen. Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Prisen ble første gang utdelt i 1998, mens Heddadagene har vært arrangert årlig fra 2017. Heddadagene og…
 24. 2019

 25. The Mute

  Heddaprisvinner The Mute til Heddadagene 2020!

  The Mute med Stavanger Symfoniorkester, Janove Ottesen og Christian Eriksen vant prisen for årets forestilling under Heddaprisen 2019. Det er med stor glede vi kan avsløre at The Mute kommer til Operaens hovedscene under Heddadagene 2020!
 26. Heddadagene programbok 2019

  Endringer til det trykte festivalprogrammet

  Årets festivalprogram gikk i trykken allerede i slutten av mars, og programmet har vært å finne hos Oslos teatre siden påske. Det betyr dessverre at vi ikke har fått med alle endringer i spilleplanen i den trykte utgaven, og det finnes derfor noen feil i programmet. Her følger en oversikt over alle rettelser til det trykte programmet.
 27. Not a Norwegian speaker? These performances are for you!

  Some of our performances can be enjoyed without having to understand Norwegian or if you are hearing impaired. Here is a list to help you on the way.
 28. Seks Hedda-nominerte forestillinger under Heddadagene

  Nominasjonene til Heddaprisen 2019 ble offentliggjort 4. juni, og på listen over nominerte finner vi hele seks av forestillingene i årets festivalprogram. I tillegg kan du få med deg to av forestillingene som vant Heddapris i 2018.
 29. Off-Hedda - Heddadagenes egen fringe-festival!

  15. – 17. juni går Off-Hedda av stabelen på Sorialab på Torshov. Det er en ny scenekunstfestival, en scene for det som er akkurat passe stort nok for den. Det blir intimt teater, med publikum tett på og lite staffasje.
 30. Circus Absence Jarle Moe Andreas Roksvaag

  Stort program for barn på Heddadagene 2019

  Det er mange morsomme forestillinger å ta med barna på under årets festival. Her kan man oppleve alt fra imponerende break dance til samisk historiefortelling i en lavvo. Her er en liten oversikt over de forskjellige forestillingene.
 31. Teaterungdoms anbefalinger til Heddadagene 2019

  Teaterungdom.no er et digitalt tidsskrift i bloggform av, med og for teaterinteressert ungdom. De anmelder forestillinger fra et ungt perspektiv og publiserer reportasjer, intervjuer og andre teaterrelaterte innlegg. Det overordnede målet er å gjøre teater mer tilgjengelig for ungdom. Mari, Stine, Camilla og Helge fra teaterungdoms redaksjon anbefaler…
 32. Vi spurte Wenche Bakken hva hun anbefaler å se på Heddadagene 2019

  Wenche Bakken er produsent og kurator for Vinterlysfestivalen ved Nordland Teater, og får med seg det meste som skjer i norsk teater.
 33. Velkommen til Heddadagane 2019

  Når eg byr velkommen til dei tredje Heddadagane i historia, gjer eg det saman med 32 andre kunstnarlege leiarar.
 34. Ways of Seeing kommer til Heddadagane

  I november hadde teaterframsyninga Ways of Seeing premiere på Black Box teater i Oslo. Det blei starten på ein oppheita debatt som resulterte i justisminister Tor Mikkel Waras avgang. No er den omstritte framsyninga klar for å bli vist for eit større publikum under den årlege teatermønstringa Heddadagane i Oslo.
 35. Heddadagene programbok 2019

  Festivalprogrammet 2019 er på et teater nær deg!

  Det tryktefestivalprogrammet er nå å finne i billettlukene på alle byens teatre og på utvalgte caféer. Plukk med deg et eksemplar og planlegg årets festivalbesøk. Boka blir selvfølgelig også delt ut i festivalteltet under festivalen.
 36. Dette anbefaler Nina Ellen Ødegård å se på årets festival

  Nina Ellen Ødegård er skuespiller ved Rogaland Teater, og vant Heddaprisen 2017 for sin tolkning av tittelrollen i Orlando, som også gjestet Heddadagene i 2018.
 37. Gjestespill Heddadagene 2019

  Disse gjestespillene kan du se i Oslo under Heddadagene 2019. I tillegg kommer programmet til Kloden i sentrum, som slippes senere på våren.
 38. Velkommen til programslipp for Heddadagene 2019

  Sommeren nærmer seg med stormskritt, og vi er klare til å lansere programmet for hele Norges teaterfestival!
 39. 2018

 40. Frank Kjosås 4 tips til Heddadagene 2018

  "Eg er som oftest med i fleire enn eit stykke på Det Norske Teatret. Derfor ser eg alt for lite teater. Derfor vil eg anbefale framsyningar eg ikkje har sett, men vil sjå - eller mest sannsynleg ikkje får sett sjølv, men vil sende deg på. Here goes;"
 41. Iselin Shumbas 4 tips til Heddadagene 2018

  "Det fantastiske med Heddadagene er jo at man får sett teater fra hele landet!"
 42. Toril Solvangs 4 tips til Heddadagene 2018

  "Jeg har valgt forestillinger med hjertet, forestillinger som berører meg. Det er så mange jeg ikke har sett - men lengter etter å se - så jeg er veldig glad jeg nå får sjansen!"
 43. Maren Ørstaviks 4 tips til Heddadagene 2018

  "Mange av årets barne- og ungdomsforestillinger har allerede blitt anmeldt hos oss, og vi har valgt ut noen som vi utgir i et eget hefte under Heddadagene. Disse fire forestillingene er blant dem som har blitt best mottatt av våre kritikere:"
 44. Velkommen til Heddadagene 2018

  Teatret er en sterk og motstandsdyktig kunstform. I 2500 år har den overlevd alle slags regimer og epoker, tøff motstand og hyllest, og teknologiske, kulturelle og politiske utviklinger.
 45. Årets programbok er på vei til et teater nær deg

  Vi har laget en aldri så liten bok med alt om årets festival. Den kommer rykende fersk ut fra trykkpressa i disse dager. Du finner den i billettluken på alle byens teatre og i festivalteltet utenfor Nationaltheatret.
 46. Stort program for barn - se oversikten

  Heddadagene 2018 byr på hele 18 forestillinger for barn og ungdom! Her er det noe for alle aldere – helt fra smårollinger på ett år til konfirmanter og godt voksne.
 47. Heddadagene søker frivillige i perioden 6.-18. juni

  Heddadagene er hele Norges teaterfestival, og arrangeres i år for andre gang. Nytt i år er at vi etablerer et festivalområde utenfor Nationaltheatret. Her skal det spilles forestillinger og holdes andre mindre arrangementer, samt at det vil bli festivalens møtepunkt og informasjonssenter for publikum.
 48. Heddadagene samler teater-Norge i Oslo

  – Publikum kan fråtse i høykvalitets teaterkunst i over en uke, sier teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret til Aftenposten i forbindelse med lanseringen av programmet for Heddadagene 2018.
  www.aftenposten.no