Nyheter

Programmet for INPUT 2025 er klart!

en person viser frem en lyskaster

Seminarserien INPUT blir i 2025 arrangert på Heddadagene for tredje året på rad, i år på Dansens hus. Nå er endelig programmet lansert!

Tracking, laser og Kunstig Intelligens, komposisjon, Q-lab og el-forskrifter, Slime og om å bygge opp et helt nytt teater, for å nevne noe.

(se under for fult program)

Seminarene retter seg mot teknikere som arbeider med scene, lyd, lys og video – særlig innen institusjonsteater, opera og dans – men alle interesserte er hjertelig velkomne. Gjennom disse to dagene ønsker vi å inspirere hverandre, dele kunnskap, utfordre etablerte praksiser og bygge sterke faglige nettverk. Deltakere oppfordres til å følge alle fire fagområder for et bredest mulig utbytte.

Programmet byr på praktiske demonstrasjoner der det er relevant, og god tid er satt av til samtaler og diskusjoner med både kollegaer og foredragsholdere. Etter seminarene inviterer vi til uformell mingling i Dansens Hus bar, med mulighet for å kjøpe mat og øl – perfekt for videre diskusjoner og nettverksbygging!

Påmelding

INPUT – LYS (11juni 10:00-13:00)

  • Samtale med Kristin Bredal, norsk lysdesigner og scenograf, og grunnlegger av det prisbelønte designbyrået Zenisk. Hun er kjent for sine storslåtte lysinstallasjoner og visuelle konsepter for teater, opera og offentlige rom.
  • Laser og scenekunst! Jan Martin Svensson Vågen gir oss en innføring om lasere: Hva er en laser, hvordan virker de? Anvendelse i praksis, samt muligheter og begrensninger for kreativ bruk i scenekunstfaget.
  • Elektro-forskrifter og lover. Hårek Kristoffersen og STG fronter et initiativ for å tydeliggjøre regelverk og ansvar ved installasjoner og vedlikehold av elektriske anlegg i sceneteknisk bransje. Et prosjekt presentert av DSB under årets LLBmesse om sikkerhet og forskriftsforståelse.

INPUT - SCENE (11juni 14:00-17:00)

  • Samtale med Per Horn, tidligere teknisk sjef ved Oslo Nye Teater, hvor han gjennom flere tiår bidro til teatrets tekniske utvikling og produksjonskvalitet. Han var også en sentral pådriver for etableringen av dukketeateret i Trikkestallen, og jobbet målrettet for en profesjonell og tilrettelagt scene for figurteater i Norge.
  • Nye Hjorten – å skape et nytt teater! Arnstein Fossvik er prosjektleder og systemtekniker i Trondheim Lyd, hvor han har vært en sentral aktør i utviklingen av Nye Hjorten Teater i Trondheim. Han startet som lydkonsulent i 2022 og ledet senere den tekniske installasjonen, som omfattet avansert lyd-, lys- og kommunikasjonsutstyr for å skape en moderne kulturarena i verdensklasse.
  • Scenesikkerhet, lover, forskrifter og andre ressurser i hverdagen med Kai Vidar Bech fra Tråd. Hvordan navigere lover, regler og informasjon rundt det arbeidet vi skal gjøre og de løsningene vi velger på scenen?

INPUT – VIDEO (12juni 10:00-13:00)

  • Samtale med Only Slime - en tverrfaglig kunstnerduo bestående av Claudia Cox og Tobi Pfeil, kjent for å kombinere musikk, teater, spilldesign og digital kunst i sine produksjoner. De utvikler nye forestillinger som utfordrer grensene mellom scenekunst og teknologi. Samtalen ledes av Erik Hedin.
  • Panelsamtale: Hvordan kan KI-generert video brukes som et kreativt verktøy i scenekunst? I denne panelsamtalen ser vi på muligheter, begrensninger og etiske spørsmål knyttet til bruk av kunstig intelligens i visuell historiefortelling. Vi diskuterer hvordan teknologien kan støtte – eller utfordre – kunstneriske prosesser, og hvor vi står som bransje i møte med denne utviklingen.
  • Tracking på scenen! Jan Martin Vågen i samarbeid med LiteNordic gir oss et innblikk om tracking på scenen og demonstrerer systemet Zactrack, og viser hvordan posisjonsdata kan brukes kreativt i scenekunst. Han gir innblikk i hvordan trackingteknologi åpner nye muligheter for lys, lyd og video i sanntid.

INPUT - LYD (12juni 14:00-17:00)

  • Peter Baden – komposisjon for teater og dans. Peter er komponist og musiker med lang erfaring fra teater, dans og tverrkunstneriske prosjekter. Han deler tanker og eksempler fra arbeidet med musikk til scenekunst – og hvordan lyd og komposisjon kan forme en forestilling.
  • GO! et symposium - Hvordan noterer vi cues så alle forstår når de skal gå I denne tverrfaglige samtalen og workshopen ledet av Kolbjørn Lyslo og Jim Oddvar Hansen (Hålogaland Teater) utforsker vi hvordan tydelig notasjon, ryddige manus og felles rutiner bidrar til trygg og presis avvikling. Vi deler erfaringer, diskuterer metoder og løser konkrete oppgaver i QLab – med særlig relevans for teknikere, inspisienter, lys- og lydfolk, og alle som jobber tett på scenekunstproduksjon.

Priser og slikt:

No alt text

Støtteordninger:
Er du medlem i Fagforbundet (FTS) og får ikke hele deltakeravgiften dekket av arbeidsgiver? Da kan du søke stipend eller kursstøtte fra Fagforbundet Teater og Scene.

Rabattordninger:
For studenter og andre rabatter – kontakt: torkel@tsld.net

Skrevet: 15. mai

Heddadagene og Heddaprisen presenteres av

Meld deg på vårt nyhetsbrev og våre pressemeldinger

Kontakt oss:

Norsk teater- og orkesterforening,
Rosenkrantzgate 9, 0159 Oslo
Tel: 23 10 09 90