Program

Webinar om kunst i offentlig rom

av James Moore og Alexandros Mistriotis

Østfold Internasjonale Teater

Er du nysgjerrig på eller jobber du med kunstneriske uttrykk i offentlig rom? I denne tiden hvor det er vanskelig å samle store grupper fysisk, har vi satt sammen en serie webinarer av og med kuratorer og kunstnere som jobber med kunst i offentlig rom.

Hver tirsdag i perioden 7. april til 5. mai kl 17:00 kan du delta på et live webinar der kunstnere og kuratorer presentere sine strategier og tanker om arbeidet. 5. mai møter du kurator/produsent James Moore fra Østfold Internasjonale Teater sammen med Alexandros Mistriotis, som samarbeider med ØIT om forestillingen ""The Reception"" i Moss.

The Reception er en fire og en halv times kunstnerisk byvandring for opptil 15 deltakere i byen Moss, Norge, først iscenesatt i september 2018. Forestillingen er spesiell på den måten at den ikke inneholder iscenesatte tablåer: Snarere utspilles handlingen i hodet til publikum, mens Mistriotis som bruker selve byen og spesifikke steder for som utgangspunkt for å veve sammen en serie historier, refleksjoner og opplesninger.

I webinaret vil Moore og Mistriotis vil diskutere sin praksis, konteksten i Moss og Fredrikstad, samt prosess, metodikk og aktiviteter for å engasjere lokale innbyggere i utviklingen av det stedspesifikke verket. Samtalen foregår på engelsk.

Webinarrekken er en del av onlinekurset Create in public space, men det er fullt mulig å bare delta på det enkelte webinar.

Delta på webinaret her.

Les mer her om prosjektet.

  • Med James Moore (NO/US) - kurator/produsent, Østfold Internasjonale Teater, Alexandros Mistriotis (GR) - kunstner, Marine Thevenet (FR) - moderator
  •  Webinaret er ett av fire i programmet Create in Public Space, organisert og presentert av FAI-AR Formation supérieure d'art en espace public og In Situ - European Platform for Artistic Creation in Public Space.