Program

Ghosts - Ibsens Gjengangere

av Nasjonalballetten

Ghosts - Ibsens Gjengangere, Nasjonalballetten

Den Norske Opera & Ballett

Nasjonalballetten har begeistret publikum og kritikere med Ghosts – Ibsens Gengangere i Houston, Berlin, Wien, Shanghai og Hongkong i tillegg til Oslo.

Mørke hemmeligheter
I Ibsens Gengangere kommer Osvald Alving hjem fra en fri kunstnertilværelse i Paris til en trang vestlandsfjord. Fru Alving tar imot sin etterlengtede sønn, men gradvis oppdages de mørke hemmelighetene som tynger familien.

«Gengangere er en indre thriller der personene oppdager mer og mer om sin egen historie. Det handler om hvordan det usagte kan vokse og bli uoverkommelig. Det krever stort mot å ta et oppgjør med livsløgnen, og noen ganger er det for sent», sier regissør Marit Moum Aune, som skapte forestillingen sammen med koreograf Cina Espejord.

I Nasjonalballettens oppsetning danses fortiden ut i scener som er både opprivende og ømme. Resultatet er en intens opplevelse, der Ibsens fortelling slår rett inn i følelsesregistret vårt ved hjelp av dansespråket – godt hjulpet av Nils Petter Molværs musikk, som han selv framfører på scenen.

Filmatisert signaturverk
Moum Aune ble nominert for beste libretto i den anerkjente Prix Benois de la Danse, og Espejord fikk Kritikerprisen for koreografien. Ghosts ble også filmatisert av det franske filmselskapet Bel Air, og filmen er blitt vist ved flere internasjonale filmfestivaler.

Se nettsidene til Den Norske Opera og Ballett for å finne mer informasjon, se trailer, høre introduksjon til forestillingen og lese deg opp på handlingen med mer.

Se opptak av forestillingen på NRKs nettside her

  • Med Andreas Heise, Camilla Spidsøe, Sonia Vinograd, Ole Willy Falkhaugen, Philip Currell, Grete Sofie Borud Nybakken, Yoshifumi Inao, Erle Østraat, Kristoffer Ask Haglund, Nils Petter Molvær, Nasjonalballetten, Ballettskolen
  • Regi Marit Moum Aune
  • Koreografi Cina Espejord
  • Musikk Nils Petter Molvær
  • Scenografi Even Børsum
  • Kostymer Ingrid Nylander
  • Lysdesign Kristin Bredal