Program

Stor cis-energi

av Even Torgan

Presentert av Brageteatret

Stor cis-energi

Oslo Nye Teater
Trikkestallen

NB! Forestillingen 16. juni er UTSOLGT

Innkalling:
Det blir personalmøte på vedlagt dato. Her skal vi gå igjennom lærerplanen, diskutere skolens deltagelse i Pride, baksnakke grusomme elever og spise vafler.

Vi advarer om bruk av sensitiv tematikk, sterke virkemidler og løsskudd!

I Stor cis-energi ønsker vi å gi vårt unge publikum en interaktiv teateropplevelse utenom det vanlige. En lærerstab ledet av en meget tydelig assisterende rektor kastes inn i en debatt der alle forsøker å holde på den gode stemningen. Det er kommet inn en søknad fra en elev som ønsker å bytte lag, over til det motsatte kjønnet. En vikar i dans, en rektor, en norsklærer, en håndballærer og en fotballærer fra idrettslinja må balansere seg gjennom ulikheter og uenigheter med mål om å finne en akseptabel løsning. Stor cis-energi belyser et tema som vekker noen av de sterkeste følelsene og reaksjonene i vår tid: kjønn, privatlivet til skeive og transpersoners rettigheter.

Teaterforestillingen utspilles i en intim setting der publikum kommer tett på både karakterene og følelsene.

Best fra 16 år.

NB! Forestillingen inneholder referanser til skytingen ved London pub 25. juni i fjor. Det vil bli avspilt skuddlyder mot slutten, og lysdesignet kan i enkelte scener virke triggende for lyssensitive.

Møt kunstneren!
I forbindelse med visningen av Stor cis-energi under årets festival, inviterer Brageteatret og Heddadagene til kunstnersamtalen "Hvordan kan vi snakke bedre om kjønn i scenekunsten?". Den 12. juni kan du høre rådgiver i Rosa Kompetanse Miriam Aurora Hammeren Pedersen og skuespiller Rebekka R. Jynges snakke om tematikken og hvordan den knytter seg til forestillingen Stor cis-energi. For å lede samtalen har vi hentet inn 
universitetslektor, drama og teater-pedagog og dragartist Katinka Stensgaard. Vel møtt!

  • Medvirkende Elli Rhiannon Müller Osborne, Janne Heltberg Haarseth, Rebekka Jynge, Hamza Kader, Aleksander Varadian Johnsen, Sebastian Warholm, Elisabeth Heradstveit
  • Regi og scenografi Even Torgan
  • Lysdesign Gard Gitlestad
  • Kostymeansvarlig Karoline Sundsrud
  • Maskør Christan Berg
  • Dramaturg Oda Radoor
  • Manuskonsulent Fanny Vaager