Program

Fagprogram: Workshop med Andrew Stanford om inkluderende scenekunst

av Assitej Norge m.fl

Norsk Scenekunstbruk
Kabelgata 19

Inkluderende scenekunst; tilrettelagt, neurodivergent publikum, funksjonsnedsettelser – er det plass til kunstnerens utvikling oppi dette da?

Stanford er Inclusion Lead Artist ved Replay Theatre Company (UK) og co-leder av Assitej International Inclusive Arts Network. Replay har som målsetting å gjøre inkludering og tilrettelegging så omfattende at alle slutter å legge merke til det, og heller tar det for gitt. Replay har i 35 år skapt et bredt repertoar for barn og unge med funksjonsnedsettelser.

Veldig få kunstnere har erfaring med publikum med funksjonsnedsettelser. På Andrew Stanfords workshop sørger han for at scenekunstnere får en verktøykasse til å skape produksjoner som utfordrer kunstnerisk, og hvor publikum opplever nok trygghet til å slå seg til ro og få en følelse av myndiggjøring. Workshopen handler om å selv definere hva inkluderende kunst betyr og innebærer for deg som kunster, eller dere som organisasjon. Ved å ha tilgjengelighet og inkludering i tankene fra start, kan du være modig med elementer som lyd, lys og spenningsmomenter fordi alt skjer i en trygg ramme for den spesifikke målgruppa. Du må vite nøyaktig hvem du lager noe for, målgruppen former hvordan du skaper og utformer et scenisk uttrykk.

I november 2022 arrangerte Norsk Skuespillersenter, Scenekunstbruket og Assitej Norge en masterclass i Inkluderende Scenekunst med Andrew Stanford fra Replay Theatre (UK). Etter stor etterspørsel arrangerer vi igjen en lengre workshop for scenekunstnere under Heddadagene! Med på laget har vi også fått med Go Figure Festivalen og Heddadagene. Workshopen er praktisk og har 25 plasser for alle typer scenekunstnere, også regissører og koreografer. 

Påmelding skjer via Norsk Skuespillersenter.