Program

Bjørnene

av Fredrik Høyer

Presentert av Vega Scene

Bjørnene

Vega Scene
Teatersal

Vi lever i en del av verden hvor ord sitter lett på tunga og handling ikke nødvendigvis er nødvendig. Men mellom alt prat, hvordan forholder vi oss egentlig til alt dette andre, alle disse andre, de der ute i verden, de på andre siden av byen, veien eller gangen?

Gjennom ni forskjellige episoder, som på hvert sitt vis berører bjørner, undersøker forestillingen hvordan vi kommuniserer, reflekterer og forsøker å finne mening i det som er annerledes enn oss selv. BJØRNENE er en refleksjon over – eller kanskje mer en manifestasjon av – en mellommenneskelig kollaps som kjennetegner tida vi lever i. 

Dramatiker og poet Fredrik Høyer har skapt en humoristisk, satirisk og ettertenksom tekst som rommer mange lag - og mange bjørner. Teksten ble skrevet i 2018, og er en reaksjon på klimaet i den offentlige samfunnsdebatten som preget - og stadig preger - mediebildet.

Forestillingen er skapt i en kollektiv prosess mellom ensemble og kunstnerisk team, og er produsert av Vega Teater, og springer ut av vårt faste scenekunstprosjekt, De Ultimate.

  • Medvirkende Vilde Johannessen, Numa Edema Norderhaug, Sebastian Skytterud Myers og Line Heie Hallem
  • Regi Kollektiv prosess
  • Musikalsk ansvarlig Fredrik Høyer
  • Scenografi og kostymedesign Julia Wilde
  • Lysdesign Tobias Leira