Program

Portrettsamtale: Mira Zuckermann

av Heddadagene

Det Norske Teatret
Bikuben

Mira Zuckermann har vært en pionér for tegnspråk som scenespråk. Hun var den første profesjonelle døve skuespilleren i Norge, og som teatersjef ledet hun oppbyggingen av tegnspråkteatret Teater Manu gjennom mer enn tyve år. I løpet av disse årene har teatret utviklet og utfordret den tegnspråklige scenekunsten i inn- og utland, og Teater Manu regnes nå som et av de ledende tegnspråklige teatrene i verden.

I 2021 feiret Teater Manu sitt 20-årsjubileum, og samme år ble Zuckermann pensjonist. I den anledning har vi invitert den energiske teatersjefen og regissøren til en portrettsamtale for å få et innblikk i en lang karriere, Zuckermanns perspektiv på tegnspråkteatrets kunstneriske muligheter og utfordringer, og ikke minst på tegnspråkets fremtid som scenespråk. Til å lede samtalen har vi invitert en annen erfaren og energisk kunstner; Ellen Horn. De to er jevngamle, og begge har bakgrunn som både skuespiller og teatersjef.

Velkommen til en feiring av Mira Zuckermanns kunstnerskap, og til bli bedre kjent med norsk og internasjonalt tegnspråkteater!

Samtalen er åpen for alle, og det kreves ikke billett. Samtalen er tilrettelagt for både tegnspråklige og hørende.

Mira Zuckermanns avskjedsforestilling ved Teater Manu, Panikk i kulissene, spilles fredag 10. og lørdag 11. juni, og det er tid til å nå forestillingen etter kunstnersamtalen. Arrangementet er åpent for alle og krever ingen akkreditering eller billett.