Program

Utvik Senior

av Rimfrost produksjoner

Presentert av Festspillene i Nord-Norge

Hålogaland Teater
Festspillene i Nord-Norge

Ingen så noe.
Ingen?
Ingen. 
Hva skjedde?
Hvor skal vi begynne?

Vi kan begynne med funnstedet som ingen ble enige om. Eller med vrakdelene som fiskerne aldri hadde sett maken til. Skal vi begynne med søstera som mista broren sin, eller faren som mistet en sønn? Med engasjementet som varte i 26 år, eller med sorgen som varte evig? Vi kan begynne med kald krig, ubåter eller ulovlig skipstrafikk? Eller, vi kan begynne nå. Her og nå, og spørre oss selv hvorfor det ble som det ble og hvordan vi kan unngå at det samme skjer igjen.

Rimfrost produksjoner dykker ned i historien om Utvik Senior sammen med regissør og dramatiker Nina Wester. Med utgangspunkt i boka Forlis av Alf R. Jacobsen, intervjuer av pårørende og ressurspersoner tilknyttet forliset går forestillingen systematisk gjennom saken Utvik Senior. 

Utvik Senior er en opplevelse i skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie, via tre skuespillere og et mannskor. En dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt.

Forestillingen er en co-produksjon mellom Rimfrost produksjoner og Hålogaland Teater, og lages i et samarbeid mellom Festspillene i Nord-Norge, Nordland Teater, Vokal Nord og lokale mannskor.

For mer informasjon om forestillingen, krediteringsliste og billettkjøp, klikk deg inn på hjemmesiden til Festspillene i Nord-Norge!