Program

Sprengt

av Sarah Kane

Den Nationale Scene
Den Nationale Scene

Et hotellrom og to sjeler som lengter etter kjærlighet. En syk eldre mann og en ung ensom kvinne. En gang hadde de et kort forhold, men nå er det lang tid siden sist. Og det som kanskje skulle vært et kjærlighetsmøte, utvikler seg til en destruktiv og livstruende kamp.

«Sprengt» vekker sterke reaksjoner. Det viser verden, mennesket og teatret i oppløsning. Kanes kunstneriske prosjekt har vært omdiskutert, men hennes evne til å speile verden i intense og mørke kammerspill har gjort henne til en sentral stemme i samtidsdramatikken. «In-yer-face»-teater brukes som en beskrivelse av tekstene hennes. Kane skygger ikke banen for sterke virkemidler eller uhyrlige scener. Men samtidig skildrer hun menneskets lengsler og behov for nærhet med en slik ømhet, at man finner spor av godhet selv i de grusomste virkeligheter.

Kane ville at teaterforestillinger skulle være som en fotballkamp eller en konsert – oppslukende og sprekkfulle av vill energi. Når regissør Kjersti Horn og scenograf Sven Haraldsson iscenesetter «Sprengt» har de ivaretatt både brutaliteten og kjærligheten i Kanes tekst. 

For mer informasjon om forestillingen, krediteringsliste og billettkjøp, klikk deg inn på hjemmesiden til Den Nationale Scene!