Program

NORSK DRAMATIKKFESTIVAL 2021

av Norsk dramatikkfestival

Digitalt
fra Dramatikkens Hus

6 planlagte forestillinger på Dramatikkens hus en langhelg midt i juni har i koronaens tid blitt til 6 verksteder som avholdes i Oslo, Trondheim og Ålesund. Festivalen er altså ikke festival i år – og festen er erstattet av verksteder med mål om å forske i tekstene og gi dramatikerne innsikt og inspirasjon til å utvikle manusene videre.

Onsdag 9. juni fra 1330 til 1430 presenterer festivalen de to verkstedene som til da er ferdige. Kristina Kjeldsberg, instruktør og styremedlem i festivalen, samtaler med dramatikerne Ingrid Jørgensen Dragland og Einar Egeland, og det blir vist videoklipp fra verkstedene. I tillegg vil det bli spilt et utdrag fra «Natt og dag» med skuespiller Gina Bernhoft Gørvell og musiker Vjolla Elisa Emiri.


Festivalen 2021 mottok 138 bidrag og juryen valgte følgende tekster:

 
«Å lyse etter krabbe» av Tone Nilsen-Bie

«Den skjendige kampen om sannheten» av Sylvia Johnsen

«Dette er morsmålet mitt» av Rune Hjemås

«Diane Von Fürstenbergs Kloner» av Cathrine Evelid

«Natt og Dag» av Ingrid Jørgensen Dragland

«Utoplexia» av Einar Egeland

Les mer om tekstene og dramatikerne her!

 NORSK DRAMATIKKFESTIVAL er en arena som skal stimulere utviklingen av ny norsk dramatikk og scenetekst. Siden 1985 har festivalen vært et viktig springbrett for mange av landets mest produktive og spilte scenedramatikere. Annethvert år velger en fagjury ut et knippe anonymiserte tekster for produksjon og iscenesettelse, og gjennom 15 festivaler har 150 dramatikere fått en tekst premiert.  Festivalen støttes av Norsk Kulturråd. 

 Juryen 2021 ble ledet av Hildur Kristinsdottir (regissør), jurymedlemmer ellers var Siri Løkholm Ramberg (dramaturg Det Norske Teater), Njål Helge Mjøs (dramaturg Nationaltheatret), Bernhard Ellefsen (litteraturkritiker Morgenbladet) og Ine Marie Wilmann (skuespiller).

Samarbeidspartnere i 2021 er Dramatikkens hus, Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Teatret Vårt i Ålesund, Kristinsdottir/Willyson og Høyskolen Kristiania/Westerdal.

Foto: Lars Opstad.   

Arrangementet blir sendt direkte her på heddadagene.no og dramatikkenshus.no