Program

Moby Dick (digitalt)

av Herman Melville, dramatisert av Yngvild Aspeli

Moby Dick - Bærum Kulturhus - Foto: Erika Hebbert

Nordland Teater
Digitalt

Få har skildret kampen mellom menneske og natur som Herman Melville gjør i Moby Dick, det litterære mesterverket om den hvite hvalen som leder kaptein Akab og hans besetning mot undergangen og sitt eget indre mørke.

I denne teaterversjon er historien tolket av regissør Yngvild Aspeli og den franske figurteatergruppen Plexus Polaire i samarbeid med Nordland Teater og Figurteatret i Nordland. Et multimedialt kunstverk smeltet sammen til en utsøkt visuell teateropplevelse med syv skuespillere, femti detaljrike dukker i ulike størrelser, intrikate videoprojeksjoner, et «druknet» orkester og en hval i ekte størrelse. 

Dagsavisens kulturjournalist Mode Steinkjer rangerte oppsetningen som en av årets beste teateropplevelser i fjor høst:

«Det er så imponerende utført og så visuelt ambisiøst at man mister pusten når man skjønner hva man er vitne til."

Amund Grimstad i Klassekampen løftet også Moby Dick i særklasse:

"Ei oppsetjing som slo meg i bakken. Det var ei framsyning så gjennomført, så vakker og visuell, så djuptgripande og så komplett at eg har vondt for å finne ord»

 
Vil du se og oppleve Moby Dick på din egen skjerm har du mulighet 8. juni kl 14:00 og 9. juni kl 21:00 under Heddadagene. For mer informasjon om forestillingen, krediteringsliste og billettkjøp, klikk deg inn på hjemmesiden til Nordland Teater!