Program

Masterclass i lysdesign med Paule Constable

av Heddadagene

Digitalt

Som mottaker av en rekke Olivier- og Tony-awards det siste tiåret er Paule Constable en av Europas mest ettertraktede lysdesignere. Hennes lysdesign er jevnlig å se i West End, på Broadway og i store teatre og operahus over hele verden, og hun er fast tilknyttet kunstner ved National Theatre i London og ved Matthew Bournes New Adventures. Og var du en av de mange begeistra publikummerene som fikk med deg å gå under havflata med ubåt i operaen Billy Budd ved Den Norske Opera og Ballett i 2019, ja så var det nettopp Constable som var forestillingens lysdesigner.

I denne masterclassen vil Paule Constable snakke om sin tilnærming til den kunstneriske prosessen bak et lysdesign; hvordan hun forteller historier med lys, hvor ideene hennes vokser frem fra, og hvordan hun transformerer ideene til visuelle valg. 

Etter masterclassen får Constable følge av lysdesignerne Kristin Bredal, Torkel Skjærven og Norunn Standal i en panelsamtale om inspirasjon for sine lysdesign og det blir mulighet for å stille spørsmål. 

Dette digitale arrangementet er forbeholdt profesjonelle lysdesignere og teaterlysteknikere, og avholdes i Zoom. Arrangementet holdes på engelsk. 

NB! Det er begrenset antall plasser, og masterclassen nå fulltegnet. Registrer deg her dersom du ønsker å stå på venteliste i tilfelle noen skulle si fra seg sin plass.  

Mer informasjon om Paule Constables arbeider finner du på hennes nettside www.pauleconstable.com

Foto: Erik Berg, Billy Budd ved Den Norske Opera og Ballett 2019