Program

Madam

av Henriette Pedersen og P. Mercury

Black Box teater

MADAM er koreograf Henriette Pedersen og dramatiker P. Mercury sitt vrengebilde av Madam Bovary av Gustav Flaubert. Flaubert sin Emma drømmer seg bort i romantiske romaner og gir etter for utenomekteskapelige lyster. Pedersen og P. Mercury sin versjon er beint fram sex-gal og bruker sex som dop. 

 Henriette Pedersen har sjangerforvirret mange opp gjennom årene med sin hybrid av teater, billedkunst og dans. Også i MADAM finnes det en nesten anarkistisk trass overfor de etablerte sjangerkonvensjonene. Uttrykket er for fysisk til å passere som teater, for kaotisk og brutalt til å være koreografert, og for skolert og gjennomkomponert til å være performance. Dette er imidlertid ikke første gang hun velger å endevende en klassiker. Hun har tidligere tatt for seg hovedverk som Rødhette og ulven, Svanesjøen og senest PEER / BITCH – en variasjon over Peer Gynt som ble vist på Black Box teater høsten 2020.

 Koreograf Henriette Pedersen har jobbet i skjæringsfeltet mellom teater, dans og billedkunst siden 2000. Spørsmål tilknyttet kjønn, seksualitet og maktstrukturer er gjennomgående i hennes arbeider. Pernille Mercury Lindstad arbeider som regissør, manusforfatter og kunstnerisk leder for den tverrkunstneriske plattformen Theater F. Hun er utdannet teaterregissør fra Stockholms dramatiska högskola.

For mer informasjon om forestillingen, krediteringsliste og billettkjøp, klikk deg inn på hjemmesiden til Black Box Teater!