Program

Halvs saga

av

Haugesund Teater
Vikinggården på Bukkøy

Vikinghistorie er mye mer enn sverd, blod og fakler! Det tror vi ihvertfall. Vi kan jo aldri vite, dette skjedde tross alt for 1300 år siden. Det vi vet er at bare 12 år gammel (eller noe deromkring) dro Kong Halv i viking med sine fryktede krigere, Halvsrekkene. Kong Halv var en kriger av sin tid og han var kjent for å være både modig og råsterk. Etter 18 år i Viking kommer Halv hjem, men der venter hans stefar Aasmund som har tatt makten i Halvs fravær. Er Aasmund klar til å gi fra seg makten?

Selv om vi ikler oss vikinghjelmer på sportsarrangement og slår oss stolt på brystet over å være etterkommere av Harald Hårfagre og Eirik Blodøks, så er det vel liten tvil om at våre forfedre var brutale krigere. 

Plyndring, voldtekter og svik var kanskje mer vanlig enn vi liker å tro. Men det fantes unntak. Kong Halv la sin ære i etikk. De kalte det vel ikke etikk den gangen, men dere skjønner hva vi mener. Ingen i Halvsrekkene skulle voldta. Kvinner og barn skulle behandles med respekt. Og man skulle se sine fiender i øynene når man drepte dem. Slik er altså ettermælet til Kong Halv fra Avaldsnes. 

Haugesund Teater, i samarbeid med Lars Henrik Aarnes, inviterer publikum inn det store vikingnaustet på Bukkøy. Her løftes historien om Kong Halv frem gjennom musikk, sang og fortellerkunst. Og humor.

For mer informasjon om forestillingen, krediteringsliste og billettkjøp, klikk deg inn på hjemmesiden til Haugesund Teater!