Program

Fruen fra havet

av Henrik Ibsen

Nationaltheatret

Velkommen til en gripende og humoristisk versjon av Henrik Ibsens Fruen fra havet – i vakre og idylliske omgivelser under åpen himmel på Ramme gård!

Ekteparet Ellida og doktor Wangel sørger fortsatt over tapet av den fire måneder gamle sønnen de mistet for tre år siden. Ellida trekker seg mer og mer unna Wangel og de to døtrene han har fra sitt første ekteskap. Hun går mye for seg selv nede ved fjorden, og folk i den lille byen de bor i har gitt henne tilnavnet Fruen fra havet. Hva er det som plager henne? Er det bare sorgen over barnet? Hva er det hun lengter etter? En annen mann? lurer doktor Wangel.

Det viser seg at Ellida bærer på en hemmelighet om en mann fra fortiden. Tør hun å konfrontere Wangel? Tør hun å forlate ham når Den fremmede, mannen fra fortiden dukker opp?

Fruen fra havet blir av mange forbundet med havsymboler og mystikk, men det er også et moderne relasjonsdrama, mener regissør Trine Wiggen. Ellida Wangel strever med å få en plass i stedøtrenes liv og hjerter, de søker hennes anerkjennelse, Wangel elsker Ellida, men forstår henne ikke.

For mer informasjon om forestillingen, krediteringsliste og billettkjøp, klikk deg inn på hjemmesiden til Nationaltheatret!