Frilanstreffet – en foredragsserie for kunstens samfunnsverdi
av SKUDA
Digitalt
Trakassering, forslag om kutt i kulturbudsjettene, nedstengning, utfordringer rundt kunstnerisk ytringsfrihet. I lys av de siste årenes hendelser er det ikke spesielt hyggelig å være kulturarbeider, og det er i det hele tatt lett å føle seg både angrepet og misforstått som bransje.
Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA) ruster opp til det årlige Frilanstreffet under Heddadagenes fagprogram, og arrangerer et forsvarsseminar for kunstens plass i samfunnet. En slags kunstnerisk beredskapsplan. Kunstens egenverdi er selvsagt, men andre verdier kunsten bringer inn i samfunnet og befolkningen kan lett bli oversett.
Sesongens utgave av Frilanstreffet arrangeres som foredragsserie, her lanserer også Subjekt sin første fysiske utgivelse siden 2014, der SKUDA er stolt presentør og hovedannonsør i Subjekt-håndboken «Derfor trenger vi kunst og kultur».
– Kall det gjerne en anvendelig argumentasjonsguide eller en retorisk verktøykasse. Kildene vi prater med vil blåse nytt liv i de kulturpolitiske kjepphestene, og kanskje tilføre noen nye. Eksperter gir tips til hvordan du skal svare når din skatteskeptiske onkel går løs på offentlig finansiering av kunst og kultur. Og mye mer, sier redaktør Danby Choi.
Danby Choi blir dessuten årets moderator, og med oss har vi blant annet professor i kultursosiologi ved Norges musikkhøgskole, Sigrid Røyseng, stipendiat i samfunnsvitenskap på University College London, Katey Warren, kulturkritikker Anki Gerhardsen, professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU Aksel Tjora og kunstnerisk leder i Tabanka Dance Ensemble Thomas Talawa Prestø.
Velkommen til 120 minutter med gode argumenter. Frilanstreffet er gratis, men påmelding er obligatorisk!
Du melder deg på her!