Program

Erasmus Montanus

av Ludvig Holberg

Den Nationale Scene
Den Nationale Scene

Verdensbildet i bygden rystes når den pompøse Erasmus kommer hjem fra studier i storbyen og forteller dem at jorden er rund. Alle kan jo se at den er flat! Det er ikke særlig populært å briske seg med vitenskapelige metoder og latinske gloser og attpåtil bytte navn fra Rasmus Berg til Erasmus Montanus.

Kampen om virkeligheten er brutal både i vår verden og i Holbergs univers. I denne sviende komedien snus sannheter på hodet og vi blir med til utkantstrøk der viten og fremskritt bekjempes med vold om nødvendig.

I denne utgaven av Holbergs klassiker tar en av Danmarks viktigste teaterkunstnere, Christian Lollike, tak i stykket. Lollikes bearbeiding av Erasmus Montanus hadde premiere på Aarhus Teater i 2017, og ble en stor suksess. Forestillingen vant flere teaterpriser, blant annet som årets forestilling og årets scenedesign. I Bergen settes stykket opp med norske referanser og DNS’ skuespillere, og scenografien folder seg ut like storstilt som i Danmark. Med referanser til kulisser fra Holbergs tid og levende dukketeater, dekker en smått absurd og moderne utbrettsbok hele scenen.

Lollike er kjent for å utforske og debattere strømninger i vår samtid. Han setter etablerte sannheter under lupen, og bruker alle teaterets virkemidler til å lage tankevekkende forestillinger med stor underholdningsverdi.

En samproduksjon mellom Den Nationale Scene, Festspillene i Bergen og Aarhus Teater.

For mer informasjon om forestillingen, krediteringsliste og billettkjøp, klikk deg inn på hjemmesiden til Den Nationale Scene!