Program

03:08:38 Tilstander av Unntak

av Transiteatret-Bergen

Østfold Internasjonale Teater

Sommeren 2021 har det gått ti år siden terroren rammet Norge. Det er allerede historie, men en historie som på ingen måte er et avsluttet kapittel, verken historisk eller politisk.

Kvelden, den 5 juni, spilles Tore Vagn Lids forestilling 03:08:38 Tilstander av Unntak på Utøya, og vises som en direktesending til hele landet.

Av mange årsaker vil det bare være mulig for et fåtall mennesker å være fysisk tilstede på Utøya denne kvelden. Samtidig er 22. juli noe som angikk, og som fortsatt angår, en hel nasjon. Derfor har vi invitert med oss tolv teater fra hele landet til å åpne sine dører denne kvelden, fra Kristiansand til Kirkenes, fra Molde til Hamar.

Da forestillingen hadde premiere, få uker før pandemien «stengte» Norge, var den allerede gjort som et forsøk på å tenke internett og deling som en vesentlig del av selve teaterforestillingen.

Transiteatret-Bergen, med alle sine 16 medvirkende aktører, musikere, billedkunstnere og teknikere, samler seg denne kvelden. Sekund for sekund, minutt for minutt, skal vi forsøke å rekonstruere tiden det tok en ung mann å sprenge et norsk regjeringsbygg for så å henrette unge sosialdemokratiske politikere på en sommerleir: 03:08:38- tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder.

For mer informasjon om forestillingen, krediteringsliste og billettkjøp, klikk deg inn på hjemmesiden til Østfold Internasjonale Teater!