Digitalt program

Streaming av teaterforestillinger

av Norsk Sceneinstruktørforening

Det Norske Teatret
Bikuben

The Metropolitan Opera i New York streamer operaforestillinger til kinoer over hele verden, og i Storbritannia streames teater fra en rekke scener. Hva med norsk teater – ønsker vi streaming av teater i Norge? 

Omfanget av streamet teater øker i utlandet, og i Norge presses det på fra flere kanter om å streame teater blant annet til eldrehjem, fengsler, skoler og liknende institusjoner. Det er også tanker om å overføre forestillinger til kino i fremtiden. 

Hvordan påvirker det scenekunsten dersom forestillingen også skal filmes? Hva går tapt i en overføring, og hva vinner man? Hva skjer med åndsverket? Vil instruktører, skuespillere, dramatikere, scenografer, kostymedesignere - og teatrene - at deres forestillinger skal filmes? Og hvem avgjør hva som skal streames og hvordan det skal gjøres? 

Norsk Sceneinstruktørforening inviterer til panelsamtale med leder for Applaus scene Monica Boracco, skuespillerforbundets leder Knut Alfsen og sceneinstruktør Tyra Tønnessen. Samtalen ledes av Johan Osuldsen, leder i Norsk Sceneinstruktørforening.

Arrangeres av: Norsk Sceneinstruktørforening i samarbeid med Heddadagene

Passer for: Deg som er opptatt av teater og formidling i møte med ny teknologi.

Arrangementet er gratis, og det er ingen forhåndspåmelding.