Program

Solveig: .. peer aspera ad astra

av Rolf Kristian Larsen

Presentert av Norsk Dramatikkfestival

Dramatikkens hus

Dette er en forestilling som tar for seg Solveigs reise i Peer Gynt. Som andre kvinner i dramatikken er også hun en underfortalt karakter, kanskje den mest underfortalte av dem alle. Hun kalles ofte for verdens minste hovedrolle og med dette stykket ønsker Heidi Ruud Ellingsen og Rolf Kristian Larsen å fortelle hennes versjon av historien; om seg selv, sitt liv og om forholdet til Peer Gynt.

Rolf Kristian Larsen er skuespiller og dramatiker. Han har medvirket i en rekke filmer og tv-serier, og jobbet ved Nationaltheatret og Det Norske Teatret. I 2018 ble debutverket l.i.f.e.g.o.e.s.o.n satt opp på Det Norske Teatret.

Før-premiere i samarbeid med Riksscenen og Peer Gynt AS
Produksjonstid: 4 uker

Norsk Dramatikkfestival
Norsk Dramatikkfestival arrangeres i år under Heddadagene. Festivalen gir publikum mulighet til å oppleve tekster av utvalgte dramatikere som representerer nåtidens tendenser i norsk dramatikk. I 2019 presenteres scenetekster av Birgitte Larsen, Daria Osipova, Rolf Kristian Larsen, Runa Borch Skolseg og Veronika Erstad. Nytt i år er utvelgelse av scenetekst for barn og unge av Liv Marit Weberg, Nelly Winterhalder og Tale Næss.

  • Med Heidi Ruud Ellingsen, Ulrikke Døvigen, Birger Mistereggen, Håvard Stubø, Elisabeth Lid Trøen
  • Regi Thorhildur Thorleifsdottir
  • Scenografisk festivalkonsept Sir Grand Lear
  • Produsent Margrethe Aaby
  • Foto J W Hendricks