Program

Lik og del

av Birgit Amalie Nilssen

Presentert av Kilden Teater

Lik og del

Vega Scene

Hvordan endrer jakten på likes hvordan vi formulerer oss? Hva vi mener? Hvem vi er? 

Vi møter fem mennesker som lever separate liv, men gjennom sosiale medier flettes historiene deres sammen. Lik og del utforsker det demokratiske potensialet i alt vi liker og deler, og ser samtidig på farene ved ekkokamre og heiagjenger som truer med å forflate samfunnssamtalen. Kan Facebook være en trussel for demokratiet? Forbered deg på en brennaktuell forestilling med musikk, dans, slampoesi og medieinnslag fra nyhetsbildet og sosiale medier.


Ettersnakk

Etter forestillingen 17. juni inviteres publikum med på en ettersnakk sammen med manusforfatter og teatersjef Amalie Nilssen og Kjetil Kjernsmo som har Ph.D. i informatikk. Kjernsmo jobber med grunnleggeren av the World Wide Web, Tim Berners-Lie. Sammen vil de to gjøre internett bra igjen.
- Etter bare 15 år, påvirker Mark Zuckerbergs imperium verden mer enn noe annet selskap. Om vi ikke tar arbeidet med å lovregulere virksomheten alvorlig nå, er det ingen grunn til å tro at problemene vil være mindre om nye 15 år. Som genteknologi, trenger også digital teknologi et strengt regelverk som balanserer det som er mulig opp mot hva som er ønskelig, sier Amalie Nilssen.

Kjetil Kjernsmo og hans kollega Tim Berners-Lie mener de sitter på løsningen til hvordan internettet kan bli det demokratiserende verktøyet det opprinnelig var ment å være. I et intervju i Dagsavisen i desmeber i fjor, uttalte Kjernsmo om nyvinningen Solid:

– Vi pleier å si at framtida fremdeles er langt større enn fortida. Dette kommer til å bli en like stor endring som internett var i sin tid. Det er jeg ganske sikker på."


  • Med Ahmad Joudeh, Maria Mozhdah, Ghopi Prabaharan, Tomos Young og Ingrid Liavaag
  • Regi Birgit Amalie Nilssen
  • Koreografi Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand, Ahmad Joudeh og Tomos Young
  • Scenografi Ryall Burden
  • Kostymedesign Berit Lågeide Griffin
  • Lysdesign Markus Fadum
  • Lyddesign Simen Hefte Endresen