Program

Klar scene!

av Heddadagene

Oslo Nye Teater
Teaterkjeller'n

Heddadagene inviterer til en kveld med unike innblikk i teatrets indre liv!

Inspisienten er navet i en teaterproduksjon, og øyet som ser det aller meste som foregår bak scenen. Etter et langt liv i inspisientboksen går Oslo Nye Teaters seniorinspisient Bjarne Stensrud av med pensjon senere i år, og det er en ypperlig anledning til å lokke ut av ham de beste historiene fra nærmere 50 år i norsk teater. 

Bjarne Stensrud, teknisk sjef Finn Lewin, og skuespiller Kari-Ann Grønsund har fulgt hverandre i nesten hele sin yrkeskarriere. Med inspisienten som utgangspunkt skal de sammen ta oss med bak scenen på Oslo Nye Teater gjennom fem tiår med opp og nedturer, skiftende teatersjefer og teateridealer, fra tiden før mobiltelefon og røykelov til dagens HMS og #metoo. 

Baren i Teaterkjeller’n holder åpent fra klokken 19:00 og utover kvelden. Arrangementet starter ca 21:00. Vi ønsker velkommen til en kveld med løs snipp, gode historier, og et stykke levende teaterhistorie fra Hele byens teater! 


Bjarne Stensrud har jobbet ved Oslo Nye Teater siden 1969, hvor han har vært inspisient for mer enn 150 teaterproduksjoner. På slutten av 80-tallet var han med å bygge opp Bryggeteatret på Aker Brygge, og på 90-tallet jobbet han i fire år for LOOC med kulturprogrammet til de Olympiske Leker på Lillehammer, før han returnerte til Oslo Nye Teater i 1994. Ved siden av jobben ved Oslo Nye Teater har Bjarne undervist og veiledet studenter ved flere høyskoler. Han er også opphavet til en av de mest legendariske anekdotene i norsk teaterhistorie. 


Finn Lewin er teknisk sjef ved Oslo Nye Teater, hvor han har vært ansatt siden 1. mai 1970, da han ble kastet rett inn i forestillingen Dyden i fare! Da Oslo Nye overtok Centralteatret i 1971 var han med på ombyggingen fra bingolokale i Olav Thons regi. Han var overscenemester ved teatret fra 1973, og fra 2001 har han vært teatrets tekniske sjef siden 2001. Finn savner av og til både Casino, Club7 og DownTown, og kan falle i staver i ren takknemlighet over å tilfeldigvis havne innenfor dørene til Oslo Nye Teater på akkurat riktig tidspunkt.


Kari-Ann Grønsund er skuespiller, men begynte ved Oslo Nye Teater i 1969 som rekvisitør og sufflør. Foruten en rekke roller i film og TV, samt ved Den Nationale Scene og Trøndelag Teater, har hun vært ansatt som skuespiller ved Oslo Nye Teater siden 1976. I dag er hun teatrets "grand old lady", og er den neste ved teatret som skal inn i pensjonistenes rekker. For tiden er hun aktuell med soloforestillingen Kari-Ann - Ærlig Fortalt, som også spilles under Heddadagene. 

Arrangeres av: Heddadagene og Oslo Nye Teater


Passer for: Alle som er interessert i livet bak scenen og nyere teaterhistorie


Arrangementet er gratis og åpent for alle.