Digitalt program

Hvem er fienden?

av Liv Marit Weberg

Presentert av Norsk Dramatikkfestival

Dramatikkens hus

Hvem er fienden er en scenetekst om fire ungdommer som ikke har valgt å være der de er. De har heller ikke valgt hvem de er der med. Ungdommene har forskjellige strategier i møte med tvangen; noen spiller med, andre yter motstand. Teksten utforsker maktkampen i rommet der de tvinges til å være for sitt eget beste.

Liv Marit Weberg har gått på Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning og har tidligere gitt ut to romaner for ungdom:  Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til (2014) og Det er heldigvis ingen som trenger meg (2015). I 2018 kom den tredje romanen hennes: Påstander om meg i tilfeldig rekkefølge.

Iscenesatt visning i samarbeid med Brageteatret.
Produksjonstid: 10 dager

Norsk Dramatikkfestival
Norsk Dramatikkfestival arrangeres i år under Heddadagene. Festivalen gir publikum mulighet til å oppleve tekster av utvalgte dramatikere som representerer nåtidens tendenser i norsk dramatikk. I 2019 presenteres scenetekster av Birgitte Larsen, Daria Osipova, Rolf Kristian Larsen, Runa Borch Skolseg og Veronika Erstad. Nytt i år er utvelgelse av scenetekst for barn og unge av Liv Marit Weberg, Nelly Winterhalder og Tale Næss.

  • Regi Even Torgan
  • Scenografisk festivalkonsept Sir Grand Lear
  • Foto Siri Skjelderup