Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Hvor kjøper man billett, hvor henger man ut mellom forestillingene og hvem plukker egentlig ut forestillinger til festivalen?

BILLETTER: Billetter til forestillingene kjøpes direkte på det teatret der forestillingen spilles. Ved spørsmål om billetter, priser og tilgjengelighet, kontakt derfor aktuelt vertsteater. Følg lenke i kalenderen, eller gå direkte til vertsteatrets nettsider.

FESTIVALPASS: Med festivalpasset kan du se alle gjestespill under Heddadagene. I tillegg inngår repertoaret til alle vertsteatrene, utenom Oslo Nye Teater. Festivalpasset gir også mulighet til å bestille gratis akkreditering til fagprogrammet, og billett til Heddaprisutdelingen. Bruk filtreringen "festivalpass" i programmet for å få den fulle oversikten. Kjøp festivalpass her.

RABATTER: Vertsteatrenes ordinære rabattordninger gjelder for de fleste forestillingene under festivalen.

SCENEKORTET: Scenekortet kan benyttes på samme måte som vanlig under Heddadagene.

AKKREDITERING: For å få tilgang til Heddadagenes fagprogram, må du ha akkreditering. Dette er gratis for alle ansatte hos NTOs medlemsinstitusjoner og for festivalpassholdere. Bestillingslink sendes til alle medlemsinstitusjoner, og distribueres videre til de ansatte. Andre interesserte kan kjøpe akkreditering her.

Alle fagarrangementer krever påmelding, og dette gjør du enkelt inne i bestillingen. Du kan når som helst gå inn i din bestilling og gjøre endringer.

KUNSTNERISK PROGRAM: Heddadagene arrangeres av 35 scenekunstinstitusjoner over hele Norge, og det er de kunstneriske lederne ved disse institusjonene som velger ut hvilke forestillinger fra sitt repertoar de ønsker å presentere under Heddadagene. Målet er å vise bredden og kvaliteten av scenekunsten som skapes over hele landet.
Noen av institusjonene har et utstrakt samarbeid med frittstående kompanier, og velger å presentere sine samarbeidsforestillinger under festivalen. Frittstående kompanier som ønsker å være med på Heddadagene må derfor søke samarbeid med et av de deltakende teatrene.
Fra 2019 har det også dukket opp en "fringe-festival", Off-Hedda, som gir frittstående kompanier en arena for å spille under Heddadagene. Off-Hedda er et selvstendig arrangement, og er ikke arrangert av Heddadagene.

FAGPROGRAM: I samarbeid med scenekunstinstitusjonene og andre bidragsytere i bransjen, tilbyr Heddadagene også et omfattende fagprogram. Her vil viktige og aktuelle temaer i scenekunstfeltet være oppe til diskusjon og debatt.

FESTIVALKONTOR: Under Heddadagene 2023 vil vi ha et eget festivalkontor i foajeen hos Det Norske Teatret. Kom innom for å løse inn ditt festivalpass, hente ut akkrediteringsbevis, slå av en prat, still spørsmål og få gode anbefalinger! Åpningstider kommer.

TILGJENGELIGHET: Heddadagene tilstreber at våre arrangementer skal være tilgjengelig for flest mulig, og å bli bedre år for år. Festivalen har forestillinger og aktiviteter på ulike lokaler i hele Oslo, og den mest oppdaterte informasjonen finner du på teatrenes egne nettsider.

Festivalens hub er i år Det Norske Teatret, i Kristian IVs gate 8.
Oppdatert praktisk informasjon om bl.a adkomst, rullestoltilgang og IR-anlegg for hørselshemmede finner du her.

Døvetolking: Har du krav på tegnspråktolk, bestiller du det på vanlig måte gjennom tolketjenesten. Du kan også gjerne informere oss hva du planlegger å delta på med behov for tolk. Da kan vi legge til rette for det i arrangementet, og eventuelt koordinere hvis det allerede er planlagt deltakelse fra tolk.

Har du spørsmål eller andre behov for tilrettelegging, ta kontakt med oss på festivalkontor@heddadagene.no, så vil vi gjøre det vi kan for å finne en løsning.