Hele Norges scenekunstfestival

Hele Norges scenekunstfestival

​Heddadagene er en festival som samler scenekunst fra hele Norge til en uke med forestillinger, arrangementer og fagprogram i Oslo. Festivalen avsluttes med utdeling av Heddaprisen. Sammen med nominasjonene til Heddaprisen viser Heddadagene et tverrsnitt av bredden og mangfoldet som finnes i norsk scenekunst i dag.

Heddadagene arrangeres for andre gang sommeren 2018. Fra fredag 8. til søndag 17. juni kan du se mer enn 40 forestillinger i Oslo. 30 scenekunstinstitusjoner fra Kristiansand i sør til Kautokeino i nord har gått sammen om å lage festivalen, og programmet velges ut av de kunstneriske lederne ved disse institusjonene. Festivalen avsluttes med utdelingen av Heddaprisen søndag 17. juni.

18 forestillinger fra resten av landet gjester Oslo under festivalen, og de 8 osloteatrene som er vertskap for festivalen presenterer også et mangfold av egne forestillinger. I tillegg vil det bli en rekke arrangementer for publikum i tilknytning til forestillingene, samt et omfattende fagprogram. 

"Med Heddadagene gir vi publikum muligheten til å oppleve den enorme bredden av forestillinger som lages ved teatre over hele landet. Det blir knall!" Arne Nøst, teatersjef Rogaland Teater og leder i Norsk Teaterlederforum

Heddadagene er initiert av Heddakomiteen og Norsk teaterlederforum.

Festivalen finansieres av de 30 scenekunstinstitusjonene selv.

Ansvarlig eier av Heddadagene er Norsk teater- og orkesterforening