Toril Solvangs 4 tips til årets festival

Toril Solvangs 4 tips til årets festival

"Jeg har valgt forestillinger med hjertet, forestillinger som berører meg. Det er så mange jeg ikke har sett - men lengter etter å se - så jeg er veldig glad jeg nå får sjansen!"

0+0=4

Spilles på Nationaltheatret

Denne forestillinga har jeg sett to ganger fordi jeg syns det er så magisk å stole så fullstendig på en viktig historie og fortellerteatrets midler, skuespilleren og teksten. Når det funker, så funker det så til de grader. Dokumentarisk teater på sitt aller aller, aller beste.

Les mer og kjøp billett.

Engler i Amerika

Spilles på Nationaltheatret

For meg en av de viktigste forestillingene akkurat nå. Den griper tak fordi den balanserer så vakkert mellom det smertefulle og det komiske, det politiske og det personlige. Publikumskontakten er på grensen til frieri men det er så diggbart. Jeg elsker denne forestillinga for den får meg til å frydes over livet og alle dets dimensjoner.

Les mer og kjøp billett.

Blokk til blokk

Spilles på Det Norske Teatret

Jeg har aldri grått så mye på en forestilling som på denne. Kanskje det er fordi jeg er så Oslo at du kan kalle meg for Nilsen, eller fordi disse gutta har noe personlig å fortelle om seg selv og om byen vår. Og fordi de kan rappe på en særdeles poetisk måte på sitt eget nye norske mål!

Les mer og kjøp billett.

Utafor

Spilles på Det Norske Teatret

Jeg har ikke sett Utafor, men jeg må allikevel anbefale Utafor. Jeg syns alle må se Utafor, fordi Utafor er et skikkelig modig prosjekt i norsk teater. Det er et sjansespill å sette «virkelige» mennesker med «virkelige» historier på scenen. Det må ses! Kudos til Det Norske Teatret og alle som har jobba med dette!

Les mer og kjøp billett.