Syv forskjellige barneforestillinger å velge mellom på Heddadagene 2019

Staaloe, at bekjempe en kjempe Marianne Bain Norberts Nye Nabo av Akershus Teater
Syv forskjellige barneforestillinger å velge mellom på Heddadagene 2019

Det er mange morsomme forestillinger å ta med barna på under årets festival. Her kan man oppleve alt fra imponerende break dance til samisk historiefortelling i en lavvo. Her er en liten oversikt over de forskjellige forestillingene.

Tobias og dagen det smalt

Vinner av "Beste barneforestilling" på Heddaprisen 2018.

«Vi skal ta dere med på en reise inn i dinosaurenes fantastiske verden. Og vår guide på reisen er verdens fremste dinosaurekspert. Tobias! Tobias kan alt som er verdt å vite om dinosaurer, fra den minste lille filleøglen til giganten Tyrannosaurus Rex.» Les mer og kjøp billett.

Høna, Egget og Reven

En slapstick-scenetekst for barn fra 4 år og alle voksne.

Høna legger endelig et egg. Hun reiser seg et øyeblikk – plutselig er egget borte! Og i reiret ligger Reven. Høna og Reven starter en eventyrlig jakt etter egget.

En forestilling om motgang, tilhørighet og vennskap, og om barn som blir annerledes enn foreldrene tror. En hyllest til det uperfekte livet. Les mer og kjøp billett.

Barnekoret synger Prøysen

I årets konsert med Barnekoret kommer Alf Prøysens sanger for barn som perler på en snor – eller kanskje blåbær på et strå? De om lag 70 sangerne i Operaens barnekor lar oss få møte Bolla Pinnsvin, Helene Harefrøken og mange andre kjente figurer. Les mer og kjøp billett.

Circus Absence Jarle Moe Andreas Roksvaag

Circus Absence

Halsbrekkende og morsom sirkusforestilling for hele familien!

Circus Absence er en absurd, humoristisk og akrobatisk danseforestilling om et verdenskjent sirkus som har gått konkurs. Artistene er utslitt, dyrene er borte og publikum har mistet interessen. Alt håp er ute. Tiden går, nedstøvet og deprimerte sitter de i mørket av sirkusteltet, uten anelse om hva de skal ta seg til. Fra 5 år. Les mer og kjøp billett.

Mio, min Mio

Astrid Lindgrens klassiker.

Mio, min Mio er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. En storslått og vakker fortelling som vekker tanker om livet og døden, det gode og det onde og om kjærlighetens makt. Les mer og kjøp billett.

Staaloe, at bekjempe en kjempe

Staaloe - å bekjempe kjempene

Staaloe er en sentral mytologisk skikkelse i samisk fortellertradisjon.

I denne forestillingen får vi høre om en liten samejente som må bekjempe Staaloe og hans kone Rovtege for å redde seg selv og sitt folk. Staaloe er sterk og dum. Rovtege er ond og slu. Den lille samejenta er smart og lur. Les mer og kjøp billett.

Marianne Bain Norberts Nye Nabo av Akershus Teater

Norberts nye nabo

Stakkars Norbert. Han er redd for nesten alt, han. Norbert er redd for mørket, redd for høye lyder, skumle hunder og gamle damer. Det er ikke lett å være Norbert.

Men en dag, en helt vanlig dag, ja, en dag som det her egentlig, får Norbert en ny nabo. Les mer og kjøp billett.

Nå er du Gud igjen

Er ting bare akkurat sånn vi tror det er? Noen ganger antar vi at folk er akkurat sånn de ser ut eller akkurat sånn vi har hørt at de er. Men, kanskje bærer de på noe som gjør dem annerledes enn du trodde? Noe som kanskje gjør dem likere deg enn først antatt? Passer for barn fra 10 år. Les mer og kjøp billett.

The Flying Seagull Project​​

Gatesirkus med trylling og tulling

av The Flying Seagull Project

I ni år har The Flying Seagull Project gått inn i flyktningleirer, lagt et tau i ring og begynt å klovne. Dag etter dag, på samme sted, helt til barn som har vært stumme i måneder og tenåringer med ansiktstrekkene til en trettiåring har begynt å le, snakke, leke og synge. Nå kommer gruppen til Heddadagene. På plassen foran Nationaltheatret viser de sitt gatesirkus med trylling og tulling - for og med barn og voksne i alle aldre.

Showet er gratis. Les mer her.