Stort program for barn - se oversikten

Stort program for barn - se oversikten

Heddadagene 2018 byr på hele 18 forestillinger for barn og ungdom! Her er det noe for alle aldere – helt fra smårollinger på ett år til konfirmanter og godt voksne.

I tillegg til scenene på alle festivalens teatre setter Scenekunstbruket og Kloden opp et eget telt foran Nationaltheatret og Tigerbussen kommer til området!

Her er en oversikt over forestillingene du kan ta med barna på:

Brune

Presenteres av Kloden i sentrum

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse. Men ikke nok med det: Plutselig treffer han bestefar, som er død …

Brune er en dramatisering av Håkon Øvreås’ bok med samme navn, som vant Nordisk råds barne- og ungdsomslitteraturpris i 2014 og var nominert til Brageprisen i 2013. Brune vant Heddaprisen 2017 i kategorien beste barneforestilling.

Forestillinger: 16. juni kl 16.00 og 18.00 i Kloden-teltet.

Les mer og kjøp billett her.

Garage

Presenteres av Turnéteatret i Trøndelag

Garage er en humoristisk og skitten teaterforestilling for barn og voksne fra 10 år. Forestillingen foregår i et verksted hvor vi møter hverdagen til to mekanikere i møkkete kjeledresser, som lever det enkle liv. De er lidenskapelige og nysgjerrige med en sterk fascinasjon for hvordan alt rundt dem fungerer, og har maskiner og motorer som kan løse utfordringene de støter på i løpet av dagen.

I verkstedet bor også ei høne. Høna legger et nytt egg hver dag og er mekanikernes eneste næringskilde. Hva skjer om høna en dag legger flere egg? Og hva om kilden til mat en dag forsvinner?

"Det skrives noe om en forestilling for barn fra ti år, men vær trygg: Det er ingen øvre aldersgrense for å more seg her» Adresseavisen

Forestillinger: 12. juni kl 18.00 og 13. juni kl 18.00 på Oslo Nye Teater - Trikkestallen

Les mer og kjøp billett her.

Hamlets pappa er et spøkelse

Presenteres av Teatret Vårt

Hamlets pappa er død, men han har ikke forsvunnet, for Hamlet har selv sett ham. Enten har pappa glemt at han er død, eller så er han et spøkelse, tror Hamlet.

Hamlets pappa er et spøkelse handler om hva vi gjør når vi har mistet den beste personen i hele verden. Man kan jo ikke gå rundt og være like lei seg hele tiden. Nei, det går faktisk ikke. Så det er også tid for lek og galskap og tull og tøys og kanskje noen hemmeligheter også – hemmeligheter bare bestevenner kan dele med hverandre.

"Aldri har Hamlet vore lettare å forstå» Klassekampen

Forestillinger: 15. juni kl 18.00 og 16. juni kl 14.00 på Oslo Nye Teater - Trikkestallen

Les mer og kjøp billett her.

Mini

Presenteres av Kloden i sentrum

Hva er det? Hvorfor gjør hun sånn? Hva er den lyden, hva er den bevegelsen? Mini er en forestilling for de aller minste barna, fra 2 år og oppover. Forestillingen dreier seg rundt utforskingen av hverandre og alt som er annerledes enn seg selv. Hverdagslige situasjoner blir til levende visuelle bilder, og gjennom fysiske bevegelser forstørres små reaksjoner.

Forestillingen er delt i en forestillingsdel hvor publikum er tilskuere, og en interaktiv del hvor barna deltar i utforskning av mulighetene som finnes i scenografien.

For barn fra 2-4 år.

Forestillinger: 11. juni kl. 10.00, kl. 14.00 og kl. 17.00 i Kloden-teltet

Les mer og kjøp billett her.

Nils Klims reise til underverdenen

Presenteres av Nationaltheatret

En humoristisk og varm fortelling for hele familien om å navigere uten spilleregler. Den unge Nils Klim vil imponere vennene sine ved å undersøke en mystisk grotte i fjellet. Når han ved et uhell faller ned i et hull, lander han på Nazar, en egen planet inne i selve jordkloden! På Nazar er alt snudd på hodet – hvordan skal Nils Klim klare seg når han ikke forstår spillereglene?

Nordens første science fiction-roman, skrevet av Ludvig Holberg i 1741, opptrer i ny. En familieforestilling improvisert frem av skuespillerne, med klare referanser til science fiction-merkevarer vi kjenner fra i dag.

For barn fra seks år og oppover.

“Knallgodt familieteater” Klassekampen.

Forestillinger: 8. juni kl. 18.00, 9. juni kl. 16.00 og kl. 18.00 på Torshovteatret.

Les mer og kjøp billett her.


Safarium

Presenteres av Kloden i sentrum

De deiser og ruller, koser og moser! Safarium er en danseforestilling for barn, og er både en forestilling, utforskning og safari. Barna blir invitert med til å utforske rom og bevegelse sammen med danserne.  

Gjennom sanselig og taktil utforskning av rommet, eller baskete omfavnelser, får publikum oppleve både fysisk kraft og sensibilitet på nært hold. Målet er å utfordre publikum til erfaring av kroppen utover det hverdagslige. Landskapet fungerer både som forestillingsrom og som en midlertidig installasjon – et kunstverk i seg selv.

For barn fra 1-3 år.

Forestillinger: 9. juni kl. 11.00 og kl. 16.00 i Kloden-teltet.

Les mer og kjøp billett her.

Tigerbussen kommer

Presenteres av Tigerstadsteatret

Den interaktive forestillingen Tigerbussen kommer! er historien om Tigerbussen og skuespillertruppen som følger den. Tigerbussen er en levende tiger som har et teater inne i magen. Den er Oslobarnas beskytter og bærer deres fortellinger i hjertet sitt.

Tigerbussen kommer! er pilotprosjektet på Tigerstadsteatrets rullende blackbox, hvor Oslobarna inviteres med inn i teaterets verden, midt i sitt eget hverdagsliv. Skuespillere fra Tigerstadsteatret og Det Andre Teatret har sammen skapt en interaktiv og nyskapende opplevelse. 

For barn fra 6–12 år.

Forestillinger: 12. juni kl 14.00 og kl 15.00, 13. juni kl 14.00 og kl 15.00 i Tigerbussen (utenfor festivalteltet ved Nationaltheatret).

Les mer og kjøp billett her.

We come from far far away

Presenteres av Kloden i sentrum

We Come from Far, Far Away er en teaterforestilling basert på historier samlet inn på Hvalstad transittmottak for mindreårige asylsøkere i Asker. Forestillingen vant Heddaprisen for beste ungdomsforestilling i 2017.

Vi følger ungdommene Omar og Abdallah på deres flukt fra Aleppo i Syria, frem til en av dem ankommer Oslo Sentralstasjon. Publikum sitter inne i et telt, og handlingen utspiller seg nært, og også blant publikum. Deltagernes historier er vonde og utrolige, men som hos ungdommer flest er de fulle av energi, livskraft og håp for framtiden.

For barn fra 10 år.

«Fortellerteater i verdensklasse» Periskop.no

Forestillinger: 9. juni kl. 15.00 og kl. 18.00 på Nynorskens hus.

Les mer og kjøp billett her.