Store opplevelser for de minste

Bare rør Hør'a dagbok Ubåt
Store opplevelser for de minste

Når Heddadagene skal vise det beste fra norsk teater, innebærer det selvsagt forestillingene for de yngste også. Det lages ufattelig mye godt teater for barn i landet vårt, og under Heddadagene 2023 kan du oppleve et rikt utvalg!

I år kan vi tilby 11 varierte forestillinger for de minste, fra interaktive uteforestillinger til storslåtte hovedsceneproduksjoner - og alt der i mellom. Utforsk programmet nedenfor sammen med de små. Kanskje finner dere en felles favoritt? Her er i alle fall noe for enhver smak, alder og interesse!

Alice i Vidunderland

Nationaltheatret

Alice har krympet seg gjennom en hel regnbue av sanger i eget konfirmasjonsselskap, og har aldri følt seg så liten som når hele selskapet skal synge den rosa sangen, om å «slå ut i full blomst, mens biene summer rundt knoppen».

Spilles 9. og 10. juni på Nationaltheatret.

Bare rør

Bare Rør

Unge Viken Teater

Parkour, dans og en hel drøss med rør! En morsom og kreativ forestilling for barn fra 3 år.

Spilles 14. juni på Ulven Torg ved Kloden Teater

Fabelflakseren

Fabelflakseren

Unge Viken Teater

Fabelflakseren er en morsom og fantasifull uteforestilling full av overraskelser.
I den fargerike bilen er det noe som gjemmer seg! Men hva? To forventningsfulle typer åpner bilen og presenterer en stor blomst? Eller vent – en trakt! Skal de spille musikk? 

Spilles 15. juni på Teaterplassen ved Kloden Teater

Gïele Luvlede - Stemmer fra øst

Åarjelhsaemien Teatere

Sol og måne endrer himmelen fra natt til dag, og under denne himmelen ligger to ytterpunkter av Sápmi som nå skal møtes i dyrenes rike. Med døgnets skifte vekkes de ulike dyreskikkelsene til liv gjennom sørsamisk joik, østsamisk dans og animasjon.

Spilles 11. juni på Det Norske Teatret

Hør'a, Dagbok!

Riksteatret, Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater

Hør’a, dagbok! er en hiphop-musikal for hele familien. En historie om å være ny i Norge. Om Nansi, en småfrekk, sterk og kul jente som drømmer om å bli Norges største rap-stjerne! Forestillingen åpner øyne, ører og hjerter for hvem vi er i Norge akkurat nå.

Spilles 9. og 10. juni på Oslo Nye Teater

Oslo Koreografiske: Soft Machine

Dansens Hus

I Soft Machine er publikum gjester i et skrudd og praktfullt TV-show. Det er minuttet før det hele kollapser, men det tenker vi ikke på nå! Soft Machine er en flerdimensjonal forestillingsopplevelse for alle over tre år. Oslo Koreografiske er et kunstnerkollektiv som koreograferer lys, lyd, scenografi og mennesker. Med denne forestillingen vil de skape refleksjoner og nye måter å se vår børsnoterte hvileløse verden på, – for både små og store.

Spilles 9.-13. juni på Dansens Hus

Patricks Triks

Brageteatret

En kveld, etter at Patrick har lagt seg, hører han at foreldrene snakker sammen på kjøkkenet. Han skal få en lillebror! Men han forstår ganske raskt at noe er annerledes med babyen i magen, og kanskje vil det bli vanskelig for ham å lære å snakke. Men hvorfor? Og hvordan kan Patrick hjelpe den lille broren som snart skal komme?

Spilles 14. og 15. juni på Det Norske Teatret

Ronja Røvardotter

Ronja Røvardotter

Det Norske Teatret

I denne versjonen er historia om Ronja plassert i ein moderne ruin med krig og urettferd som bakteppe. Mange barn i verda veks opp under slike forhold i dag. Trass i omstenda blir det leika, levd og danna venskap. I ruinane av krig og død veks det opp tre og blomar.

Spilles 10., 13. og 14. juni på Det Norske Teatret

Ubåt

Ubåt

Tigerstadsteatret og Haugesund Teater

Hva er bedre enn et teater på hjul? Det må vel være teater som fungerer like godt til vanns som til lands. Den prisvinnende forestillingen Ubåt av Gunnar Eiriksson kommer fra Haugesund Teater til Tigerbussen.

Spilles 17. juni i Tigerbussen utenfor Nationaltheatret

Verden sa ja

Unge Viken Teater

Verden sa ja er en original og fargesterk skapelsesberetning. Det begynner i det tomme mørke verdensrommet. Så kommer lyset, tiden, havet – og «en gang var vi alle fisk». Passer fra 3 år.

Spilles 9. juni på Det Norske Teatret

Agentene

Agentene og det sjukt farlige oppdraget

Unge Viken Teater og Feil Teater

De fem grønnkledde agentene er sendt ut på et superhemmelig oppdrag for å redde verden. Med hjelp av deres snodige dupeditter, taktikker og til sist - barnas hjelp, klarer de sammen å redde dagen atter en gang. Vårt mål er å gi barna en gledeseksplosjon av en forestilling som de sent vil glemme. Forestillingen er full av action, humor, musikk og interaktivitet, og passer for barn fra 4 år.

Spilles på SALT art & music 18. juni