Dette anbefaler SPIRE å se på årets festival

Jae Nyamburah Zezé Kolstad Martine Johansen
Dette anbefaler SPIRE å se på årets festival

Jae Nyamburah, Martine Johansen og Zezé Kolstad er vårens regissør-SPIREr hos Det Norske Teatret. På Rommen Scene har de fått boltreplass til å videreutvikle seg som teaterregissører, og her har de plukket ut hver sin forestilling som de gleder seg til under Heddadagene.

Bror

Jae Nyamburah anbefaler

BROR - Goksøyr & Martens i samarbeid med Det Norske Teatret

BROR drar fram de hverdagslige problemstillingene der publikum, hver og en person, kan kjenne seg igjen. Uansett alder. Produksjonen er del av pentalogien LIVET #1-5 av to fantastiske regissører, Toril Goksøyr og Camilla Martens som sammen utgjør kompaniet Goksøyr & Martens. Disse sterke, modige og varme regissørene er veldig inspirerende og spennende å følge. Og også å jobbe med. De sprenger grenser, og det elsker jeg! Med framsyningen BROR får du en teateropplevelse av det mest unike slaget. Ute i Oslos gater og i fugleperspektiv i et stillas, inne på selveste hovedscenen på Det Norske Teatret. Still deg selv dette spørsmålet: Hvor mange ganger har du opplevd eller gjort noe slikt?

God Fornøyelse.

Les mer her

Jungelen

Martine Johansen anbefaler

Jungelen - Tigerstadsteatret i samarbeid med Oslo Nye Teater

Post-apokalyptiske verdener sier oss mye om samtidens syn på seg selv - om hvor vi opplever at det bærer og hvor vi frykter det vil ende. Heddadagene er på mange måter en altoppslukende jungel av forestillinger som publikum kan bane seg vei gjennom, men Jungelen av Hilde Brinchmann tar steget lenger ved å invitere publikum inn i et futuristisk klimamareritt. Og akkurat nå er det få ting som kan være mer meningsfylt enn dette.

Les mer her

Økohelter

Zezé Kolstad anbefaler

Økohelter - Sticky

Jeg ønsker å trekke frem Økohelter av Sticky. En familieforestilling som vises på Dansens Hus under festivalen.

Her møter du fire dansere som undersøker skogbunnen og krypene som finnes her. Ved å bruke kroppen, stemmen og scenografiske elementer lager de et spennende og innbydende univers for barna. Her møter vi flere gøyale og fantasifulle skapninger og barna får lov til fysisk å delta i flere deler gjennom forestillingen. Dette er gøy for hele familien. Jeg har selv sett forestillingen og hadde med meg en 7 og 8 åring som storkoste seg. Jeg er veldig glad for at denne forestillingen nå kan vises for flere.

Les mer her