Dette anbefaler Simen Formo Hay å se på årets festival

Simen Formo Hay
Dette anbefaler Simen Formo Hay å se på årets festival

Under Heddadagene spiller Nationaltheatrets braksuksess "Døden på Oslo S" sin siste forestilling på Økernsenteret... For denne gang, i alle fall. Vi har spurt mannen bak dette elleville prosjektet, regissør Simen Formo Hay, om å dele sine anbefalinger for resten av festivalen med oss, og svaret finner du her!

Stor cis-energi

Jeg vil trekke fram denne for å hylle Nils Petter Mørlands tid som teatersjef på Brageteatret. Dette var hans siste programmerte premiere, og teater-Norge kommer til å bli fattigere uten Nils Petters modige og nyskapende hodet i en sjefsstol. Forestillingen er regissert av Even Torgan, og som vanlig lager han en forestilling med energi, vilje og humor om et viktig tema, uten å trekke konklusjoner.

Kristin Lavransdotter

Nok et fantastisk prosjekt fra Kjersti Horn, med enormt gode skuespillerprestasjoner. Jeg kan ofte rope i Øst og Vest om at jeg syns teater altfor ofte er kjedelig og uinspirerende, men nesten hver eneste gang jeg går ut av salen etter å ha sett Kjersti Horns forestillinger, tenker jeg at teater kan sørenmeg være rått! Viktig; se hele i ett, dette er et maratonprosjekt man må oppleve helhetlig.

Ivars kro

Denne forestillingen har jeg ikke sett, men jeg var en av de som elsket Ivars kro da den legendariske puben enda fantes (har til og med vært med å lage en absurd humorforestilling der i 2017). I presseteksten står det "En hyllest til brune puber, menneskene i dem og den samlende effekten de kan ha for mange." Dette er noe jeg personlig brenner enormt for. Utelivet i byen vår blir gradvis gjort til et rikt og likt sted, med store firmaer som Flott Gjort og We Come in Peace som utraderer mangfoldet. De brune pubene er viktige samfunnshus for en stor gruppe mennesker. Gleder meg til å se denne!