Se de nominerte forestillingene under Heddadagene!

Se de nominerte forestillingene under Heddadagene!

Nominasjonene til Heddaprisen 2019 ble offentliggjort 4. juni, og på listen over nominerte finner vi hele seks av forestillingene i årets festivalprogram. I tillegg kan du få med deg to av forestillingene som vant Heddapris i 2018.

Programmet til Heddadagene blir lagt lenge før Hedda-juryen har bestemt seg for hvem som skal nomineres til Heddaprisen. Likevel er vi så heldige at hele seks av forestillingene med nominasjoner kan sees under festivalen. 

I kategorien Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle er Helga Guren nominert for monologen Dritt // LA MERDA. Denne kan du se på Oslo Nye Centralteatret de første to festivaldagene. 

Det Norske Teatrets David Bowie-musikal Lazarus er nominert til Årets forestilling. I tillegg er skuespiller Mimmi Tamba nominert i klassen Beste kvinnelige skuespiller/medspiller, og videodesigner Boya Bøckman er nominert i kategorien Beste audiovisuelle design for sitt arbeid med denne forestillingen. 

Fredrik Høyer og Mattis Herman Nyquist sitt stykke Uten navn - å miste sine nærmeste er nominert til Beste scenetekst, og Nils Jørgen Kaalstad er nominert i klassen Beste mannlige skuespiller/medspiller for sin rolletolkning i stykket. Uten Navn spilles på Nationaltheatret de tre siste dagene av festivalen. 

Den mye omtalte forestillingen Ways of seeing er også nominert til Årets forestilling. Forestillingen gjester Det Norske Teatret 13.-15. juni, og alle de fire forestillingene er utsolgt.  

Engelen frå Kobane gjester også Det Norske Teatret. Denne forestillingen er nominert i kategorien Beste forestilling for ungdom, og kan sees 14. og 15. juni på Scene 3. 

I kategorien Beste Barneforestilling er Mio, min Mio nominert. Denne spilles hele tolv ganger på Oslo Nye Trikkestallen under festivalen, men alle forestillingene er utsolgt. 

Vinneren av Beste barneforestilling i 2018 er det imidlertid anledning til å få med seg: Tobias og dagen det smalt gjester festivalen den 14. juni på Sentralen, og her er det fremdeles mulig å sikre seg billett. 

Musikalen The Book of Mormon vant prisen for Årets forestilling i 2018. Dessuten vant Preben Hodneland i kategorien Beste mannlige skuespiller/medspiller for sin tolkning av Eldste McKinley, og Are Kalvøs oversettelse ble belønnet med prisen for Årets scenetekst. The Book of Mormon spiller sine siste uker under årets Heddadager, men alle forestillinger er utsolgt.  

Hvem som vinner årets Heddapriser får vi først vite under Heddaprisutdelingen 2019 søndag 16. juni. Det er fremdeles noen billetter igjen til prisutdelingen på Det Norske Teatret, og de som ikke har billett kan følge live-strømmingen på heddaprisen.no

Vi ønsker alle de nominerte velkommen til Heddadagene, og tvi tvi!