Podcastanbefalinger fra Heddadagene

Podcastanbefalinger fra Heddadagene

Trenger du mer informasjon før du velger hva du skal se under Heddadagene? Eller ønsker du å fordype deg i en spesifikk forestilling før festivalen? Her har vi samlet et utvalg podcaster som tar for seg flere av forestillingene på programmet!

Det poddes over en lav sko for tiden, også i teaterverdenen. Fordi podcast er et effektivt medium for underholdning og informasjonsspredning, har den hos mange teaterinstitusjoner overtatt jobben til det klassiske programmet. I tillegg har denne “lytterevolusjonen” (trolig med god hjelp fra en viss pandemi) gitt hørespillene en slags ny vår. Plattformen gir teatrene større spillerom for formidling av forestillingene, og publikum får muligheten til å fordype seg i dem og utvide teateropplevelsen sin.

Heddadagene er selvsagt også med på podcastbølgen, som en ivrig fasilitator. I fjor arrangerte scenekunst.no en live-innspilling av sin podcast Scenesamtaler under festivalen, der temaet var Teater og virkelighet. Episoden kan du høre her. I år øker vi til to live podcastinnspillinger! Den 10. juni vil ELLIS ta opp en paneldebatt om håndtering av intimitet i scenekunsten, og 17. juni besøker Scenekunstbruket oss med Third Place Podcasten. Akkrediter deg til årets fagprogram og få med deg årets live-innspillinger!

Her har vi samlet et utvalg av podcaster fra scenekunstbransjen, som er relevante for årets festivalprogram.

Teater Innlandet

I denne podcasten snakker Kristin Brandsegg engasjert og innsiktsfullt om Sigrid Undsets liv og forfatterskap. Lytt her.
Hør også dramaturg og journalist Jørgen Strickerts kåseri om Sigrid Undset. Lytt her.

Kristin Lavransdotter

Språkoppdraget

I Det Norske Teatrets podcast “Språkoppdraget” finner du episoder tilknytta flere av forestillingene som spilles på huset under festivalen. Hør blant annet Kjersti Horn og Sara Khorami fortelle om Kristin Lavransdotter. Følg med for flere episoder utover våren her.

Bakteppet - en podcast fra Hålogaland Teater

Hålogaland Teater har laget en podcastepisode om vinneren av Årets Hedda 2022, Utvik Senior. I epioden møter du Alexander Rindestu og Kristine Myhre Tunheim fra teaterensemblet Rimfrost produksjoner, som står bak forestillingen. Lytt her.

Operaen på øret

I “Operaen på øret” kan du få innblikk i de mange produksjonene som spilles i Bjørvika under Heddadagene. Denne podcasten er genial for å få en liten introduksjon til både italienske strofer og kompliserte dansetrinn. Lytt her.

Nordic Black Theatre på Grønland

Mine Nilay Yalcin er aktuell med forestillingen Ivars Kro under Heddadagene. I denne podcasten fra Nordic Black Theatre kan du bli bedre kjent med henne. Lytt her.

Teaterprogrammet

Nationaltheatret lanserte for noen år siden sitt eget digitale program, nemlig podcasten "Teaterprogrammet". Her kan du lære mer om forestillingene på deres repertoar, blant annet Alice i vidunderland som spilles under Heddadagene. Lytt her.