Parallellfestival på Dramatikkens Hus

Erlend Rødal Vikhagen Elisabeth Helland Larsen Marie Longva Danielsen
Parallellfestival på Dramatikkens Hus

I oktober i fjor annonserte Norsk Dramatikkfestival de tre vinnertekstene for 2023. Disse vil presenteres for publikum under den 16. utgaven av Norsk Dramatikkfestival, som går av stabelen på Dramatikkens Hus under Heddadagene 2023.

Eg slepp ho aldri av Marie Longva Danielsen

FERIEFAEN KAFFEFAEN PAPPAFAEN av Elisabeth Helland Larsen

Byen av glass av Erlend Rødal Vikhagen

Av hele 155 innsendte bidrag, var det disse tre tekstene som ble valgt ut som vinnere av juryen. De tre unge dramatikerne var ukjente for festivalen, og markerer - sammen med den enorme responsen på utlysningen - en positiv trend av ny og spennende norsk dramatikk!

De tre tekstene er ulike både med tanke på innhold, form og tenkt målgruppe. Men alle har de et tydelig bankende hjerte i bunn. Juryen opplevde alle tekstene som medrivende, med et språk som vokser organisk frem i dets møte med innholdet. Det er også tekster som oppfordrer til teatrets videre utforskning av dem, for å finne ut hva de er, og kan være, i møte med publikum. Norsk Dramatikkfestival

Norsk Dramatikkfestival vil også inneholde et omfattende fagprogram bestående av blant annet mesterklasser, presentasjon av unge talenter, ny fransk dramatikk, samtale om ny dramatikk for barn og unge, muligheten til å speeddate en dramatiker, samt et fokus på ukrainsk dramatikk. Detaljert program kommer.

Ønsker du å bli bedre kjent med denne delen av teaterbransjen, kan du altså legge inn et stopp på Grønland under Heddadagene. Vi er glade for å kunne invitere til parallellfestival hos Dramatikkens Hus!

Og du - alle visningene under Dramatikkfestivalen inngår i Heddadagenes festivalpass! Utnytt muligheten til å oppdage enda mer ny norsk scenekunst, og kjøp festivalpasset her.

Les mer om festivalen her.