Iselin Shumbas 4 tips til årets festival

Iselin Shumbas 4 tips til årets festival

"Det fantastiske med Heddadagene er jo at man får sett teater fra hele landet!"

Engler i Amerika

Spilles på Nationaltheatret

Bli smartere, se Engler i Amerika. En refleksjon over at en globalisert verden ikke alltid gjør oss likere, men mer sammenlignbare. Møter vi forskjellene med frykt eller forsoning? Lærer vi, eller lukker vi oss? Ordet samvittighet betyr “å vite sammen”. Som samfunn er det viktig at vi “vet” denne forestillinga sammen.

Les mer og kjøp billett.

Vepsen

Spilles på Oslo Nye teater

Vepsen er en forestilling jeg vil anbefale særlig til unge. Hvor farlig det er å ta snarveier utenom en felles forståelse. Denne forestillinga er et skremmende sår. Spillet mellom Ine Marie Wilmann og Ingvild Holthe Bygdnes slår meg i magen.

Les mer og kjøp billett.

Andvake

Spilles på Det Norske Teatret

Jeg er svært spent på ur-oppsetninga av Jon Fosses Andvake. Fallhøyden er stor når man gir seg i kast med dramatisering av litteratur som er så fullkommen i seg selv. Jeg håper oppsetningen ikke går i fellene av det konforme, men at den våger å tilføre noe nytt og uventet.

Les mer og kjøp billett.

Havboka

Spilles på Riksteatret

En annen forestilling jeg spesielt har peilet meg ut er Hålogalands Havboka. Igjen grunnet litteraturen som ligger til grunn. Boka til Morten Strøknes er en samtidens Moby Dick. Igjen er det fallhøyden mot en gigant av en bok som trekker meg mot denne oppsetningen. Ikke alle bøker bør bli teater. Jeg håper jeg tar feil. 

Les mer og kjøp billett.