INPUT

INPUT

En ny seminarserie for inspirasjon og kunnskapspåfyll for teknikere i scenekunstfeltet.

Torkel Skjærven og Martin Flack starter opp seminarserien INPUT under Heddadagene, og fortsetter høsten 2023. Serien følger et fast oppsett, der hvert fagområde har en innleder og to aktuelle tema med overskriftene:

ett litt overkommelig hverdagsproblem

ett mer krevende dypdykk

Seminarene er ment for teknikere som jobber i fagområdene scene, lys og video, og spesielt innenfor institusjonsteater, opera og dans - men er åpne for alle.

Her kan deltakerne inspirere hverandre, lære av hverandre, utfordre fagene og knytte faglige relasjoner. Seminarene foregår over to dager og det oppfordres til å følge alle tre fagfelt.

Det vil være praktisk demonstrasjon, der det er naturlig, og godt med rom for samtaler og diskusjoner om temaene med kollegaer og foredragsholdere.


INPUT – lys, mandag 12/6 kl.09:00-12:45

Innleder Oscar Udbye (lysdesigner) om Døden på Oslo S

Joakim Faxvaag (designer NRK) om dialog mellom designer og programmerer; multikonsoll, samkjøring av ideer og oppsett av lysbord for effektiv kreativitet.

Marius Karlsen (STG) om LED over alt – installasjon, beregninger, systemer og styring: Hva har jeg lov å gjøre? Hvordan gjør jeg det?


INPUT – video, mandag 12/6 kl.13:30-17:15

Innleder Boya Bøckman (De Utvalgte) om sin tilnærming til produksjoner, om «Brannen» og andre grensepressende prosjekt fra en lang karriere.

Anders Verde (systemutvikler DNO&B) om show-nettverk: Hvordan bygge og drifte integrerte nettverk for lyd, lys, scene og video i alle formater. Noe praktisk demonstrasjon.

Jan Martin Vågen (systemteknikker video DNO&B) om «projeksjoner i 2023»; tanker, teknikker og utstyr, ispedd litt posisjonsdata, realtime og 3D mapping.


INPUT – scene, tirsdag 13/6 kl.10:30-16:15

Sofasamtale med Oddvar Nilsen – Operaens mangeårige konstruktør og multikunstner, om sitt liv med sceneteknikk

Kai Vidar Bech (Prostage) om trosserigg og beregninger: Hva er egentlig reglene og hvordan beregner vi oppheng og belastning? Hvordan går vi frem når noe skal bygges, henges og rigges?

Olle Jacobsen («Rigge Olle» med 53 års riggeerfaring) gir en introduksjon i hvordan utføre personløft på en trygg og riktig måte. Praktisk utførelse, teknikker og regelverk.


Endelig program bekreftes nærmere oppstart.

Alle seminarer holdes på Det Norske Teatrets Scene 3. Det er inkludert felles lunsj begge dager og vi oppfordrer til festivalmyldring i etterkant av dagene.

Deltakeravgift per fag: kr 450, -, full deltagelse: kr 1350,-

Meld deg på her!

Medlemmer i Fagforbundet som ikke får hele kostnaden dekket av arbeidsgiver kan søke Fagforbundets stipendordning eller kursstøtte fra Fagforbundet Teater og Scene.

Samarbeidspartnere: Heddadagene, Fagforbundet Teater og Scene, KulturRom, Fagskolen Oslo, ProStage, Lite Nordic