Heddaprisvinner The Mute til Heddadagene 2020!

The Mute
Heddaprisvinner The Mute til Heddadagene 2020!

The Mute med Stavanger Symfoniorkester, Janove Ottesen og Christian Eriksen vant prisen for årets forestilling under Heddaprisen 2019. Det er med stor glede vi kan avsløre at The Mute kommer til Operaens hovedscene under Heddadagene 2020!

"Stor originalitet og godt spill" skrev juryen i sin begrunnelse for hvorfor The Mute vant Heddaprisen for Årets forestilling. 

- Vi er veldig begeistra for at Heddaprisvinnaren The Mute kjem til Heddadagene 2020!, sier leder for Heddakomitéen Solrun Toft Iversen. 

I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skrive en symfonisk stumforestilling. Resultatet ble The Mute, som fikk sin premiere i Stavanger konserthus i mars i år. Forestillingen spilte for syv utsolgte hus og 7000 publikummere sikret seg billetter. «Imponerende, originalt og rørende» skrev Aftenbladets Leif Tore Lindø i sin anmeldelse etter premieren.  

- Stavanger Symfoniorkester satsa modig då dei inviterte Janove Ottesen og Christian Eriksen til å skape denne forestillinga. At dei no satsar ytterlegare med det kjempeløftet det er å flytte produksjonen til Heddadagane gler meg stort. sier Toft Iversen. - Vi er nok mange som har ynskja oss eit høve til å oppleve denne ambisiøse framsyninga.

"At eventyret med The Mute fortsetter på denne måten er helt utrolig stas! Ikke bare at Heddadagene gjerne vil ha forestillingen i sitt program for 2020, men at vi nå skal fremføre The Mute med originalbesetningen i selveste Operaen er prikken over i-en!" Christian Eriksen og Janove Ottesen.

- Utvikling og kunstneriske ambisjoner er viktig og som orkester skal vi utfordre, både oss selv og publikum, sier administrerende direktør Morten Warland i Stavanger Symfoniorkester. - Jeg synes det er helt naturlig at en så bred og samtidig helt unik forestilling skal kunne oppleves i Oslo i anledning Heddadagene.

The Mute mottok også Heddaprisen for beste scenografi og kostymedesign, for Arne Nøsts scenografi, Christina Loverys kostymedesign, og Jill Tonje Holters maskedesign. I juni 2020 inntar deres enkle og elegante design Operaens hovedscene.

The Mute spilles på hovedscenen i Operaen søndag 7. juni 2020.

Billettsalget starter tirsdag 22. oktober kl. 10.00 på www.operaen.no

Om The Mute

I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skive en symfonisk stumforestilling. I mars 2019 var det premiere på The Mute i Stavanger konserthus, med hele symfoniorkesteret på scenen sammen med de tre skuespillerne Nina Ellen Ødegård, Matias Kuoppala, og Christian Erichsen selv. Forestillingen solgte syv fulle hus, og hele 7000 publikummere fikk med seg forestillingen. 

Medvirkende

Komponist/arrangement: Janove Ottesen
Manus: Christian Eriksen
Skuespiller: Christian Eriksen
Skuespiller: Nina Ellen Ødegård
Skuespiller: Matias Kuoppala
Scenograf: Arne Nøst
Koreograf: Therese Markhus
Kostymedesigner: Christina Lovery
Maskør: Jill Tonje Holter
Lysdesign og animatør: Reidar Richardsen
Regi: Christian Eriksen og Arne Nøst
Orkestrering: Gisle Kverndokk
Dirigent: Nick Davies