Nok å ta av, også for de unge!

Tante Ulrikkes Vei Semper Eadem Eid av Oslo Kommune
Nok å ta av, også for de unge!

På årets program er det 10 forestillinger som bærer emneknaggen “ungdom”. Disse forestillingene har hatt unge mennesker i tankene og vil aller helst fylle salene med ungdommer! Så er du mellom 13 og 25 år, eller kjenner noen i denne alderen, vil vi virkelig anbefale å sjekke ut listen nedenfor, og kjøpe billett til en ny og spennende scenekunstopplevelse!

Abdul Hkeem

Abdul ≈ Hkeem

Det Norske Teatret

Abdulhakim «Hkeem» Hassane deler historier frå barndom og ungdom, og fortel om presset frå heimen, frå omverda og forventingane til seg sjølv.

Les mer og bestill billetter her.

Døden på Oslo S (utsolgt)

Nationaltheatret

Det er duket for en ekstraordinær teaterbegivenhet blant betong og slitne nedlagte butikklokaler, som tar vare på både det farlige og det varme fra den legendariske historien om Nina, Pelle og Proffen. Med klissete, møkkete gulv og mørke, farlige kroker – hvor alt kan skje og vi sammen kan hedre det skitne, stygge og ustreite.

Les mer og bestill billetter her.

Eid av Oslo Kommune

Eid av Oslo kommune

Kloden Teater

Eid av Oslo kommune er en slampoesiteater-forestilling for unge voksne og voksne unge om historiefortelling og makt. Om hvilke historier som blir fortalt og om hvem som får fortelle dem, på hvilke premisser. Om å elske cheese doodles. Og om å være ei Prinsesse som er Jævlig. Lei. Av. Eventyr.

Les mer og bestill billetter her.

Hør'a dagbok

Hør'a, dagbok!

Riksteatret, Hålogaland Teater og Riksteatret

"Hør’a, dagbok!" er en hiphop-musikal for hele familien. En historie om å være ny i Norge. Om Nansi, en småfrekk, sterk og kul jente som drømmer om å bli Norges største rap-stjerne! Forestillingen åpner øyne, ører og hjerter for hvem vi er i Norge akkurat nå.

Les mer og bestill billetter her.

Sannheten om dans

Jo Strømgren Kompani, Den Norske Opera & Ballett

Hva handler danseforestillinger egentlig om?
Det finnes tre kategorier mennesker: de som elsker dans, de som hater dans og de som ikke bryr seg i det hele tatt. Felles for alle er at de har misforstått hva dans er. Kanskje grunnen er at dansen ikke engang forstår seg selv? Om du er nysgjerrig på svarene, er det bare én ting å gjøre – se forestillingen Sannheten om dans. 

Les mer og bestill billetter her.

Semper Eadem

Semper Eadem

Det Norske Teatret

Artist og skodespelar Mimmi Tamba har livslang erfaring i å bryte med stereotypiar og normer, både når det gjeld kjønnsidentitet, bakgrunn og musikksjanger. "Semper Eadem" er basert på albumet hennar med same tittel, og er ei musikalsk og pumpande hylling til dei som står i ein stadig identitetskamp med, for og mot seg sjølv.

Les mer og bestill billetter her.

Stor cis-energi

Stor cis-energi

Brageteatret

«Stor cis-energi» ønsker å gi sitt unge publikum en interaktiv teateropplevelse utenom det vanlige. Forestillingen belyser et tema som vekker noen av de sterkeste følelsene og reaksjonene i vår tid: kjønn, privatlivet til skeive og transpersoners rettigheter. Teaterforestillingen utspilles i en intim setting der publikum kommer tett på både karakterene og følelsene.

Les mer og bestill billetter her.

Tante Ulrikkes Vei

Tante Ulrikkes vei

Det Norske Teatret

"Tante Ulrikkes vei" handlar om to unge gutar sin kamp for å komme seg opp og fram og få eit betre liv. Det handlar om kjærleik, ungdomsliv og det å prøve å forstå storsamfunnet. Og det handlar ikkje minst om klasse og den politiske og politisk korrekte eliten si blindsone.

Les mer og bestill billetter her.

Ung dramatikk!

Vega Scene

"Ung dramatikk!" er et visningssamarbeid mellom Vega Ung Teater og UNG tekst. Gruppene har samarbeidet i flere sammenhenger og gjentar suksessen fra i fjor med visning av fire rykende ferske scenetekster skrevet, spilt og regissert av unge teaterspirer.

Les mer og bestill billetter her.

Utvik Senior

Rimfrost produksjoner, Hålogaland Teater og Nordland Teater

I skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie skaper forestillingen "Utvik senior" en dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt. Om det tragiske forliset av Utvik Senior i 1978 - som stadig skaper hodebry for det norske samfunnet.

Allikevel… Blant nærmere 50 andre titler, er det nok mange flere forestillinger som kan treffe nettopp DIN interesse og smak! Utforsk gjerne resten av programmet vårt og se om du ikke finner noe som appellerer til nettopp deg. Kanskje er det et tema du liker ekstra godt? Kanskje en skuespiller, et visuelt uttrykk eller en historie du kicker ekstra på?

Vi vil utfordre alle unge mennesker til å prøve noe nytt på årets festival!

Se hele programmet her.