Heddadagene 2020 avlyses som følge av koronapandemien

Heddadagene 2020 avlyses som følge av koronapandemien

Heddakomiteen og styret i Norsk teater- og orkesterforening (NTO) har denne uken besluttet at Heddadagene 2020 avlyses. Som følge av koronaepidemien er alle landets teatre stengt. Dermed er det også umulig å planlegge og gjennomføre Heddadagene på en forsvarlig måte i år.

Heddadagene er et samarbeid mellom 35 scenekunstinstusjoner fra hele landet, og alle teatrene bidrar med sine faglige og økonomiske ressurser for å skape festivalen. På grunn av koronapandemien er forestillinger og prøver på nye produksjoner stanset, og en rekke teatre har måttet permittere sine ansatte. Det er uvisst for alle når vi kan gjenoppta arbeidet, og dermed også veldig vanskelig for teatrene å planlegge for månedene fremover. Vi har derfor kommet frem til at det er for risikabelt å fortsette planleggingen av Heddadagene, og at teatrene må konsentrere seg om sin egen aktivitet når vi får lov til å begynne å lage teater igjen.   

The Mute med Janove og Stavanger Symfoniorkester den 7. juni og Heddaprisutdelingen den 14. juni blir foreløpig ikke avlyst, men vi vil gjøre en ny vurdering av disse forestillingene når vi vet mer om helsemyndighetenes tiltak etter påske. 

- På vegne av den samla rekka av norske institusjonsteater som normalt ville sjå fram til å runde av sesongen med ei felles mønstring i hovudstaden, ser vi no inga annan utveg enn å avlyse årets Heddadagar. sier Solrun Toft Iversen, leder av Heddakomitéen og teatersjef ved Det Vestnorske Teateret.

- Det er ei ekstraordinær tid for alle. For kulturinstitusjonane er det no mest sentralt å fokusere på å vere til stades for heimepublikummet, og gjere oss klare til å vere med på å bygge opp att felleskapet og offentlegheita der vi er. Meir enn nokon sinne ser vi verdien av å ha ein sterk infrastruktur av institusjonar forankra i alle regionar av vidstrakte Norge. Vi ser allereie fram mot å kunne samlast att når vi kan legge denne restriktive tida bak oss og bearbeide det i lag. Vi lyt ligge i dvale no, men samlar krefter til ein ny vår. sier Toft Iversen.

Heddadagene 2020 skulle gått av stabelen i Oslo 5. til 14. juni, med flere enn 150 forestillinger og arrangementer i programmet. 

Spørsmål om refusjon av kjøpte billetter til gjestespillene under Heddadagene rettes direkte til teatret hvor billetten er kjøpt. Refusjoner håndteres i tråd med det enkelte teatrets/utsalgsstedets praksis.

Heddadagene har på få år blitt en viktig møteplass for kunstnerisk og faglig utveksling, og gir publikum mulighet til å oppleve scenekunst fra hele landet. Det skal vi fortsette med, og vi gleder oss derfor allerede til å begynne arbeidet med Heddadagene 2021!

...og siden det er den dagen det er i dag: Vi skulle virkelig ønske at dette var en aprilspøk, men det er det dessverre altså ikke.

Neste utgave av Heddadagene er planlagt 4. – 13. juni 2021.