Vi spurte Wenche Bakken hva hun anbefaler å se på Heddadagene 2019

Vi spurte Wenche Bakken hva hun anbefaler å se på Heddadagene 2019

Wenche Bakken er produsent og kurator for Vinterlysfestivalen ved Nordland Teater, og får med seg det meste som skjer i norsk teater.

Våre barn

Den Nationale Scene

Denne må jeg se fordi multikunstner Marie Blokhus har regi. Hva fikk henne til å ville debutere som regissør med akkurat dette manuset? Marie er en usedvanlig sterk teaterpersonlighet, som allerede har stor anerkjennelse i teaternorge, og som jeg ser for meg i enda større oppgaver fremover. Tematikk og regi drar meg mot denne forestillingen. Les mer.

Mio, min Mio

Teatret Vårt og Nordland Teater

Mio, min Mio fra mitt eget teater er for meg oppskriften på barneteatermagi på sitt beste. Måten fortelling, scenografi og kostymer smelter sammen på, gir forestillingen en totalitet jeg betas av. Jeg er imponert av Hilde Brinchmanns regiarbeide. Det er godt håndverk. Denne forestillingen har jeg sett flere ganger og jeg anbefaler den varmt! Les mer.

"Jeg liker teater som tar tak i mine emosjoner, feier meg litt av banen. Jeg kan bli slått ut av skuespillerprestasjoner og gode regigrep. Teater funker rett og slett på meg." Wenche Bakken

Dritt//LA MERDA

Østfold kulturutvikling og Rogaland Teater

Dette virker som et spenstig og ikke minst viktig prosjekt. Helga Guren er spennende, og henne har jeg fått sett for lite på scenen. Monologer er noe av det mest krevende en skuespiller kan gjøre, og som publikummer får jeg lov til å komme tett på. Og nakenhet på scenen er krevende både for skuespiller og publikum. Les mer.

Verda er ein skandale

Haugesund Teater

Ane Skumsvoll er en knallgod og på mange måter annerledes skuespiller. Det er noe så ekte ved henne. Agnes Ravatn er en forfatter jeg har stor sans for, dramatiseringen av hennes bok Fugletribunalet var den forestillingen som gjorde mest inntrykk på meg i 2015. Verda er ein skandale har fått gode kritikker og jeg er nysgjerrig. Les mer.