Årets daglige kunstnersamtaler

Årets daglige kunstnersamtaler

I år arrangerer Heddadagene en rekke Kunstnersamtaler ved lunsjtid hver dag. Samtaleserien er et tilbud for deltakere på fagprogrammet og andre interesserte, og vil gi et unikt innblikk i ulike kunstnerskap, tematikker og prosesser fra scenekunstfeltet.

Under festivalens første helg møtes tre spesialister på scenekunst for de yngste; Hilde Brinchmann, Katrine Strøm og Kari Ramnefjell. Samtalen ledes av teaterkritiker og fagredaktør i Periskop, Karen Frøsland Nystøyl. Du kan også være publikum på skuespillersenterets live podcast om håndtering av intimitet på scene, film og TV, med Sveriges første intimitetskoordinator; Malin B. Erikson.

Vi starter selve festivaluken med spørsmålet “Hvordan kan vi snakke bedre om kjønn i scenekunsten?”, der Brageteatret leder en samtale mellom kunstnere fra Stor cis-energi og kompetente fagfolk. På tirsdag kan du, sammen med Dramatikerforbundet, bli bedre kjent med årets nominerte til Heddaprisen Beste Scenetekst, og på onsdag inviterer Tankesmia KRAFT til samtale med tekniker og lyddesigner Asle Karstad.

Torsdag formiddag arrangeres en større kulturpolitisk plenumssesjon, som avsluttes med en kunstnersamtale om Sigrid Undsets kvinner. Her møtes regissørene Kjersti Horn og Nina Wester i samtale med leder for Sigrid Undset-selskapet, Kristin Brandtsegg Johansen. Ledet av dramaturg og journalist Jørgen Strickert, vil de dele sine tanker om den nobelprisvinnende forfatteren og hennes sterke kvinneskikkelser.

Fredag formiddag inviterer vi til kunstersamtalen "Oslohistorier", for selvom Heddadagene er “hele Norges teaterfestival", skal vi ikke glemme hvor vi samles. Ledet av stjerneregissør Cici Henriksen, forteller scenekunstnerne Don Martin, Ilene Sørbøe og Mine Nilay Yalcin om det å fortelle fortellingene om Oslo.

Som avslutning på rekken av kunstnersamtaler arrangerer Scenekunstbruket en liveinnspilling av Third place-podcasten den 17. juni. Der undersøker de hvordan teaterhus, scenekunst og kunstopplevelser kan være et sted der ungdommer velger å være.

Kunstnersamtalene varer ca 45 minutter og finner sted i Bikuben på Det Norske Teatret, så ta med kaffen eller lunsjen opp i 2. høgda og få kunstnerisk påfyll av spennende og dyktige teaterfolk!

Se den fulle oversikten under

09.06: Spesialister på scenekunst for barn og unge

10.06: Live podcast om håndtering av intimitet på scene, film og TV

12.06: Hvordan kan vi snakke bedre om kjønn i scenekuntsen?

13.06: De nominerte Heddaprisen Beste Scenetekst

14.06: Tankesmia KRAFT i samtale med Asle Karstad

15.06: Sigrid Undsets kvinner

16.06: TBA

17.06: Third place-podcasten