Barne- og ungdomsforestillinger!

Barne- og ungdomsforestillinger!

Ta med hele familien til Heddadagene, som presenterer seks forestillinger for barn og unge!

SNØHULA av Ane Aass og Rasmus Rohde

Spiller på Black Box teater 13. og 14. juni

En hjertevarm forestilling!

Snøhula er en fortelling om en familie som er helt spesiell, og helt normal. For det er helt vanlig at mødre og fedre går fra hverandre. Hver dag får mer enn 80 barn beskjed om at foreldrene vil skille lag. I det øyeblikket snus barnas verden på hodet. I Snøhula ser vi familielivet gjennom Sigurds øyne, den første jula de ikke skal feire sammen.

I Snøhula blir Sigurd kjent med både sorgen, sinnet og latteren når han skal prøve å finne ut av hvordan verden skal bli nå. Sammen med musikken og noen finstemte øyeblikk av teatermagi blir Sigurds fortelling om noe vanskelig nær og gjenkjennelig.  

Men kan man se en forestilling om jula i juni? Visst kan man det! Snøhula handler først og fremst om Sigurd og familien hans, og det kunne like gjerne vært sommerferien som sto for døra. Eller påsken eller Sigurds bursdag…


Turnèteatret i Trøndelag presenterer to forestillinger av Snøhula av Ane Aass og Rasmus Rohde ved Black Box Teater.

Les mer om "Snøhula" og bestill billetter til forestillingen her

OM BARE LYSEBLÅ KUNNE BLI SUPERHELT Av Katja Lindeberg Produksjoner

Spiller på Riksteatret i Nydalen 13. juni

Tenk om man kunne være en superhelt i en superheltverden i en annen himmelgalakse. Man var uovervinnelig. En som ingen kunne gjøre noe vondt.

Norsk Scenekunstbruk presenterer to forestillinger av Om bare Lyseblå kunne bli superhelt av Katja Lindeberg produksjoner ved Riksteatret i Nydalen 13. juni.

Her møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han får heller ikke være med når de leker superhelter, for Lyseblå liker jo bamser og gråter bestandig. Noen ganger ødelegger han for de andre barna når de leker. Så bråker han i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tørr han ikke snakke med, og mamma og pappa blir så lei seg. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet. En superhelt gir aldri opp!

Passer best for barn fra 7 år.

Les mer og kjøp billetter til "Om bare Lyseblå kunne bli superhelt" her

JONAS OG KROPPEN Av Trond Viggo Torgersen

Spiller 9., 10., 11., 14., 15. og 16. juni på Teater MANU

En opplevelse både utenpå og inni kroppen!

– Forestillingen Jonas og kroppen har i utgangspunktet ingen ting med TV-programmet å gjøre, men knapt noen er så tett forbundet med interessant formidling av kroppen som nettopp Torgersen. Så derfor finnes det visse naturlig sammenligninger også med tanke på forestillingen som settes opp hos oss neste år, forteller regissør Mira Zuckermann.

Til hovedrollen som Jonas har Teater Manu hentet inn Daniel N. Durant, en av de største stjernene innenfor det amerikanske tegnspråkmiljøet. Han er nå i full gang med å lære seg norsk tegnspråk.

-Jeg har hørt mye om Teater Manu, dette tegnspråkteateret har et solid omdømme også internasjonalt. Jeg har strebet etter å få jobbe med dem, og nå som jeg får muligheten ser jeg frem til å lære mye av dem, sier Durant.

 Les mer om "Jonas og Kroppen" og kjøp billetter til forestillingen her

MINNENES MUSEUM av Stiftelsen NIE Teater

Norsk Scenekunstbruk presenterer "Minnenes Museum", som spilles i et telt utenfor Nationaltheatret mandag 12. juni

Vi kan ikke helt stole på minnene våre, og allikevel eksisterer det ingen annen virkelighet enn den vi bærer med oss i hukommelsen. Hvert øyeblikk vi lever, får sin betydning takket være fortiden.

Nåtid og fremtid ville miste all mening hvis fortiden var visket ut av bevisstheten vår. Mellom oss selv, og ingenting, står vår evne til å minnes.

NiE setter opp sitt eget lille flyktige museumsbygg. Inne i et rom fylt av minner rekonstruerer fem mennesker et liv som er slutt. To brødre, en nabo, en lærer og en kjæreste. Med varme, musikk, og humor forteller de historier om en de har mistet. En bror, en elev, en nabogutt, den første kjærligheten.

Publikum sitter tett sammen inne i det intime lokalet som kan minne om et arkivrom, og opplever skuespillerne og historiene på nært hold. Etter forestillingen åpner skuffene i arkivet seg, og blir til et lite museum, et refleksjonsrom med ulike sanseopplevelser som kan vekke assosiasjoner til eget liv og egne minner.

Minnenes Museum ble nominert til Gullsekken for beste forestilling i Den kulturelle skolesekken i 2015.

Passe best for aldersgruppe fra 15 år.

Les mer og kjøp billetter til forestillingen her

DEN LILLE MULDVARPEN..... Av Werner Holzwart, dramatisert av Tine Thomassen

Oslo Nye Teater presenterer Den Lille Muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans på Trikkestallen 9., 10. og 14. juni.

Du kjenner sikkert den populære barneboken Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans, om den lille muldvarpen som intetanende stikker snuten opp fra hulen sin og får en bæsj i hodet. I stedet for å nyte den fine dagen marsjerer muldvarpen rasende avgårde for å finne den frekke synderen. I teaterversjonen er sanger kommet til og karakterer bygget ut. Her møter du blant annet den forelskede geita, en hest med verdens største selvtillit, en sint hare og møkkaekspertene fluene.

Oslo Nye Teater presenterer "Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans under Heddadagene ved Oslo Nye Trikkestallen!

Passer for barn fra 3 år.

Les mer om forestillingen og kjøp billetter her

BRØDRENE LØVEHJERTE Av Astrid Lindren

Spiller på Black Box teater 15. og 16. juni

"Noen ting må man gjøre, ellers er man ikke et menneske, bare en liten lort!"

Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte fra Brageteatret spiller på Black Box teater 15. og 16. juni. Brageteatrets forestilling forteller om et sterkt søskenforhold, om kjærlighet, gode krefter og motet som viser seg i kamp mot onde makter. Gjennom bruk av musikk og skyggeteater skapes en magisk og varm forestilling om de store tingene i livet.

Passer best for barn fra 5 år.

Les mer og kjøp billetter her!